Капітан гандбольної «Галичанки» поділилася враженнями від зборів і показала фото

13:40 | 06 августа 2016
Львівська «Галичанка» повернулася з двотижневих тренувальних зборів, які проходили у Лазурному Херсонської області. Львівська «Галичанка» повернулася з двотижневих тренувальних зборів, які проходили у Лазурному Херсонської області. Як нашим чемпіонкам тренувалося на піску, розповість і покаже капітан Леся Смолінг.

- Лесю, опиши один день з життя команди на зборах? - Три тренування щодня! О 6:30 - підйом, 7:00 - крос берегом моря, о 9:00 - сніданок. 10:00 - ранкове тренування, 13:00 - обід, 16:30 - вечірнє тренування. 18:45 – вечеря і о 22:00  - відбій. 
- А вихідні хоч були? - Цілих два  за весь збір (сміється). Ми 4-и дні працювали, на п`ятий дали вихідний. Потім так само – 4-и дні тренувань та один день відпочинку.  І останні три дні збору – знову-таки тренування.

  - А ваші тренери Тетяна Штефан і Анжела Савченко тільки керували тренувальним процесом чи також займалися разом з вами? - Повноцінну програму зборів вони не виконували, але в ранкових пробіжках і тренуваннях з м`ячами приймали активну участь.

- До речі, чи сподобалась команді новий тренер Анжела Савченко? - По-перше, з Анжелою Олегівною ми знайомі ще з тих часів, коли  вона грала за «Галичанку».  А по-друге, у нас в «Галичанці» віддавна заведено:  ми всі -  одна сім’я – і більше нічого додати! Звичайно, посада тренера команди Суперліги для Анжели Олегівни - нова і, можливо, непроста, але вона справляється добре!
- Тож Анжела Олегівна на зборах впоралась. Чи так само можемо похвалити команду? Всі гандболістки витримали навантаження і виконали завдання? - Навчально-тренувальні збори були для всіх нелегкими, але ми знали, що, важко працюючи зараз, закладаємо фундамент для майбутнього напруженого сезону. 

Найскладнішими були перші дні, коли організм адаптовувався до інших кліматичних умов, а м`язи ніг -  до незвичної поверхні - піску.  Адже всі тренування відбувалися на піску на майданчику для пляжного гандболу. Потім ми вже втягнулись. Напевно, найважче було дівчатам, які цього року перейшли до нас з Львівського училища фізичної культури. Але, попри свій юний вік, вони не відставали в роботі і показали себе з хорошої сторони.
- Тобто з новенькими ви вже здружилися? - Вони не зовсім новенькі, адже часто приходили до нас на тренування протягом попереднього сезону. І знову повторюся -  наша команда є дуже дружньою, ми всіх тепло приймаємо у свою сім`ю.  Не стали винятком і ці дівчатка. Тепер у нас п’ятеро першокурсниць: Тетяна Поляк, Тетяна Череп, Олександра Жолобович, Наталія Коцаб’юк та Юліана Братковська. Щоправда, останніх двох гандболісток  на зборах не було з поважних причин, але вони також у нашій команді.
- А чи знайшли час трішки відпочити на зборі? Все ж море поряд… - Хіба на атракціони сходили наприкінці збору. Через важкі тренування і високу температуру повітря все що хотілось у вихідні - це "валятись" в ліжку або на пляжі. Але в морі, звичайно, плавали.

- Лесю, капітанські повноваження ти перейняла від Марії Білої, яка нещодавно завершила ігрову кар’єру. Тебе команда обрала капітаном? - Так, в нас було голосування, і дівчатка вибрали мене.
- І наостанок розкажи, коли у вас розпочинається  змагальний сезон? - Зараз з`їздимо на турнір в Херсон, а вже у вересні  стартують чемпіонат України і Єврокубки. Наразі ще достеменно невідомо чи буде Суперкубок України, але принаймні планується - наприкінці серпня у Львові. 
Розмовляла Наталія Васьо
Источник