Кубок Дніпра: перемога «Мотора», поразка ZTR

15:10 | 27 августа 2016
В Запоріжжі стартував міжнародний турнір «Кубок Дніпра». В Запоріжжі стартував міжнародний турнір «Кубок Дніпра». В перший день ZTR поступився былорпуському СКА, а «Мотор»  розгромив турецький «Нілуфер». 
ZTR (Запоріжжя, Україна) - «СКА-Мінськ» (Мінськ, Білорусь) - 27:28 (15:18). 26 серпня. ПC ЗАБ. 400 глядачів. Судді: Георгі Начевскі і Славко Ніколов (обидва - Македонія). Делегат ЄГФ Василь Фегір (Берегово). ZTR: Крючков, Деревянкин 1, Попов; Акименко 3, Мачарашвілі 2, Ісанчук 5, Бурзак 2, Тільте 7, Артеменко 2; Звездов, Ганчев 3, Северин 1, Бережний 1, Стрельников, Корелов, Рус. Гончаров. Головний тренер Віталій Нат. «СКА-Мінськ»: Солдатенко, Міцкевич, Черніков; Вайлупов 4, Карвацький 3, Шинкель 5, Подшивалов, Сончік, Корольок 8; Хадкевіч, Альохін, Крицький 1, Поцикайлік, Куліш 3, Гайдученко 4, Жілма, Бохан. Головний тренер Ігор Папруга. Семиметрові: 4/4 - 2/2. Штрафний час: 14 - 12.
Давно в Запоріжжі не було такого представницького турніру. І ось гандбольний клуб «Мотор» вирішив відновити «Кубок Дніпра». Звичайно, глядачів на ігри зібралося досить багато.
Першими на майданчик вийшли гандболісти ZTR та СКА. Менш десяти днів назад в польському Забже запорожці програли мінчанам (19:30). Вболівальників цікавило, які висновки були зроблені з тієї поразки і чи зможе ZTR дати бій одному з лідерів білоруської гандболу на рідній землі? 
Команди грали м`яч в м`яч до рахунку 7:8. А потім гості створили щось схоже на відрив - 7:10 в середині першого тайму. Головний тренер ZTR Віталій Нат взяв тайм-аут. Після нього двічі виконав сейви Крючков, а Артеменко і Тільте забили по голу - 9:10. Зробив висновки і СКА. Гості збільшили перевагу в рахунку до чотирьох голів - 13:17. Ціною великих зусиль запоріжцям вдалось відіграти два м`ячі, але на останніх секундах тайму ще один гол, тепер в ворота Деревянкина, який замінив Крючкова. У ZTR в цій зустрічі відіграли всі три воротаря – поки Віталій Нат нікому з них не віддає перевагу.
Другий тайм почався з того, що ZTR залишився на майданчику без двох гравців (видалені Ганчев в кінці першого тайму і Бурзак - на початку другого). Вистояли, хоча грали так більше хвилини. А потім за м`яч зачепився Деревянкин. І навіть забив один гол в порожні ворота, коли мінчани зрівнювали чисельний склад, випускаючи польового гравця замість воротаря. І ось уже 19:19 після чітко виконаного семиметрового Тільте. Далі - 20:20. І два голи пропускає Деревянкин. Антон пішов з майданчика, поступившись місцем у воротах Попову. І теж не відразу пішли гра. Ось уже 22:26. Попов зачепився за м`яч, і розрив став скорочуватися. 26:27 після голу Бурзака. Ісанчук зрівняв рахунок 27:27. Час на табло 27.53. На рівному місці дві хвилини штрафу отримує Акименко. Не вистояли. За 35 секунд до сирени пропустили гол від Кулеша. Тайм-аут Ната. Все розписали, але завершити атаку не вийшло. Ганчев у стрибку скидав м`яч у лінію на Бурзака, але того прикрили лісом рук. Перемога СКА - 28:27. (Пресс-служба ГК ZTR)

«МОТОР» (Запоріжжя, Україна) - «Нілуфер» (Бурса, Туреччина) - 37:20 (18:9) Арбітри: Анатолій Новиков і Руслан Перепелиця (обидва - Запоріжжя) Делегат ЄГФ: Василь Фегір (Берегово)  «МОТОР»: Комок (54%), Кірєєв (58%); Жуков 7, Буйненко 2, Кубатко 4, Малашинскас, Гунько 3, Денисов 3, Козакевич 2, Калараш 4, Жук 5, Сорока 4, Целіщев, Шельменко 2, Пуховський 5.  Головний тренер: Микола Степанець «Нілуфер»: Tomic (28%), Akat (21%),  Gevik, Ладико 4, Isildak 1, Vukovliak 3, Meduric 2, Кумогородський 3, Milkovic 1, Yildiz, Yahsi 4, Ozun, Mutlu, Stanojcic 2, Ucdag, Pehlivan. Головний тренер: Mehmet Fatih Isik
Відірвавшись на 9 голів після першого тайму, «Мотор» дещо втратив концентрацію та дозволив «Нілуферу» зробити ривок в 4 м`ячі. Зухвалість турків запоріжці швидко покарали і цифри продовжили зростати у сторону «Мотора». З 11-ї хвилини другого тайму місце в «рамці» замість Кірєєва зайняв Комок, який також упевнено ніс службу на своєму рубежі. Встигли відзначитися й інші новобранці чемпіона: забили Гунько (тричі) і Буйненко (двічі). З позиції лінійного «забивав цвяхи» Денисов, віртуозно вражав ворота суперника Кубатко. Голеадори «Мотора» - Жуков і Пуховський - забили 7 і 5 відповідно. Ключовими ж фігурами в турецькій команді були наші земляки Кумогородський і Ладико (3 і 4 голи відповідно). Перемога «Мотора» 37:20.
Микола Степанець (головний тренер ГК «Мотор»): «Результатом задоволений, грою - ні. Треба працювати. Турбує те, що повторюємо ті ж самі помилки від гри до гри. Гравці рівня Ліги Чемпіонів повинні розбиратися і приймати правильні рішення за частки секунди. Позначається нестача великого міжнародного досвіду. Новобранцям потрібно ще багато працювати, зокрема в тактичному плані». (ГК «Мотор»)

26 серпня ZTR – СКА 27:28 Мотор - Nil
Источник