Стартувала Суперілга: в Києві – перестрілка, в Запоріжжі – бій фавориту

09:25 | 03 сентября 2016
В один день стартували чемпіонати України з гандболу серед жіночих та чоловічих команд Суперліги. В один день стартували чемпіонати України з гандболу серед жіночих та чоловічих команд Суперліги.  Чоловіки вступили в бій на кілька годин раніше за жінок. Сезон відкрився у Києві матчем бронзового призера минулого чемпіонату ЦСКА та «Енергетика-НАЕК», який виграв Вищу лігу і вирішив випробувати себе в еліті.
Поєдинку передувала церемонія відкриття. До команд та вболівальників із привітаннями з початком чемпіонату звернувся президент Федерації гандболу України Андрій Мельник, який побажав гравцям спортивного фарту, а головне - уникнути травм. 
Президент ФГУ – Андрій Мельник
Сам матч став яскравим видовищем: було багато голів та безкомпромісної боротьби. Своїм бажанням обидві команди компенсували чималу кількість помилок, що пов’язані з початком сезону. ЦСКА вів у рахунку упродовж всієї гри, проте «енергетики» постійно тримали суперників у напрузі. За господарів 14 голів забив Дмитро Тютюнник. В складі нетішинців по 7 м’ячів на рахунку Максима Єськова та Андрія Матюка. 40:36 – перемога ЦСКА.   
Дмитро Тютюнник – головний снайпер ЦСКА
Не менш цікаво було і в Запоріжжі, де ЗНТУ-ЗАБ дав справжній бій чемпіону - «Мотору». Студенти виграли перший тайм 17:16, але все ж не втримали перевагу після перерви. Починаючи з 46-ї хвили «Мотор» пішов у відрив і завершив нелегкий матч на свою користь - 36:28. 
ЦСКА (Київ) – «Енергетик-НАЕК» (Нетішин) 40:36 (19:16)  Київ. 2 вересня. НУФВСУ. Арбітри: Віктор Згоба/Тарас Кузь (Обидва - Львів). Делегат ФГУ – Володимир Черкасов (Рівне).    ЦСКА: Шупік; Плясун 9, Охотніков 5,Пилявський 2, Бережний 3, Гурин 4, Спешилов, Тютюнник 14, Телішевський, Василенко, Тананеску 1, Герич, Литвинов, Паращин, Бурденюк 2. Тренер - Олександр Дудко.  «Енергетик-НАЕК»: Супрун, Гура, Процюк 3, Касимов 5, Матюк 7, О. Медіцкіс 3, М. Медіцкіс, І. Кривчиков 1, Єьсков 7, Кавєрін 5, Яроцький 4, Бахтій, Кад-Оглу. Головний тренер – Олег Каспаров.   Штрафний час: 16 – 8
Ігор Гурин, гравець ГК ЦСКА: «У нас молода команда і ми намагаємось грати у швидкий гандбол, «Енергетик»  більше покладається на досвід. Сьогодні позначилось хвилювання, були непотрібні вилучення. В цьому сезоні ми знову розраховуємо поборотися за третє місце. Так, ЦСКА залишили кілька лідерів, проте ми не станемо слабшими. Будемо робити акцент на молодь». 
Ігор Кривчиков, гравець ГК «Енергетик-НАЕК»: «Ми з повагою поставились до суперників, але ми все ж хотіли перемогти і десь могли зачепитись принаймні за нічию.  Забракло сил, позначилась і недостатня кількість тренувань. Ми не впорались в захисті, але в цілому обидві команди показали хороший гандбол.  У нас в команді гандболісти з амбіціями, якщо ми зуміємо налагодити тренувальний процес, то будемо здатні поборотись за бронзу».
«Мотор» лише в середині другого тайму дотиснув ЗНТУ-ЗАБ
ЗНТУ-ЗАБ – «Мотор» 28:36 (17:16) Запоріжжя. 2 вересня. ПС ЗАБ. 300 глядачів. Арбітри: ТУМАНОВ Андрій (Знам`янка) / ВОЛОДОВСКІЙ Олег (Київ) Делегат ФГУ: Тимур Мірзаліев (Харків) ЗНТУ-ЗАБ: Терехов (33%), Бородай, Волювач; Лихіна 2, Касай 5, Вічелковській, Скиба 2, Білоус 1, Паровінчак 2, Михайлютенко 5, Горбачов, Кравченко 4, Кобзій 3, Горига 1, Ільченко 3. «Мотор»: Комок (40%), Кірєєв (33%); Жуков 5, Буйненко 1, Кубатко, Малашинскас  1, Гунько, Денисов, Козакевич 5, Калараш 9, Жук 4, Сорока, Бурка 3, Целіщев, Шельменко 5, Пуховський 2. Штрафний час: 4 - 6 
«Мотор» розпочав захист чемпіонського титулу 
Микола Степанець, головний тренер ГК «Мотор»: «Команді потрібно було інакше поставитися до першого тайму. Рахунок після нього - не випадковість. Було недостатнє налаштування. Думали: раз суперники - молоді хлопці, можна буде без зусиль відірватися в рахунку. Я вказав своїм гравцям на неприпустимі помилки. Багато речей мене не влаштували, спробуємо їх виправити. Перед Лігою Чемпіонів ще багато роботи. В принципі, вона у нас є завжди».
Ростислав Ланевич, головний тренер ГК «ЗНТУ-ЗАБ»: «Хлопці хочуть грати в гандбол, хочуть вигравати. Тому ми кожен матч будемо грати з установкою на перемогу. І не буде ніякої різниці, хто суперник – «Мотор» або інший клуб. Інша справа - щось виходить, щось ні. Я радий за нашу команду, радий, що вдалося півтора тайму грати, в принципі, непоганий гандбол. Ми постаралися закрити сильні сторони «Мотора», знайти у них вади, якими можна було б скористатися, і закінчити атаку логічно, тобто голом. Наприкінці, можливо, забракло сил, можливо, хлопці не вірили, що вони можуть дати бій і відіграти весь матч на рівних.  Будемо рухатися вперед!» (сайт ГК «Мотор»).
ЗНТУ-ЗАБ заслужив на оплески в матчі проти «Мотора»
Матч першого туру ZTR – «ZTR –Буревісник» перенесений через участь ZTR у Кубку ЄГФ. Поєдинок «Шахтар» - КДЮСШ-ЛДУФК відбудеться 9 вересня в Запоріжжі.  
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник