Тренер «Мотора»: «На нас чекає важкий сезон, дуже хвилюючий для мене»

18:10 | 06 сентября 2016
Визначився повний склад всіх груп в Ліги чемпіонів. Визначився повний склад всіх груп в Ліги чемпіонів. У групі D разом з українським «Мотором», а також «Нантом» (Франція), «Холстебро» (Данія), «Бешикташем» (Туреччина) і «Динамо-Бухарест» (Румунія) зіграє чинний переможець Кубка Виклику «ABC /УМінью» з міста Брага. Чемпіон Португалії пробився в основний раунд Ліги, вигравши кваліфікаційний турнір, який проходив в австрійському Брегенці. У фіналі «ABC /УМінью» вирвав перемогу у господарів - «Брегенца» - 33:32. Додамо, що в сезоні 1993/1994, «ABC /УМінью», який тоді носив назву «ABC-Брага», дійшов до фіналу Ліги чемпіонів.
Микола Степанець, головний тренер «Мотора»: «Звичайно, я дивився фінал кваліфікаційного турніру і, чесно кажучи, більше хотів, щоб його виграв « Брегенц»: до них ближче летіти. Але португальці, дійсно, були сильнішими. У них міцна збалансована команда добре готова фізично і, що не менш важливо, готова психологічно, адже вони виграли у господарів кваліфікації. «ABC  /УМінью» недарма переміг в чемпіонаті Португалії, випередивши «Порту», який грав у Лізі чемпіонів в минулому сезоні.
 «ABC /УМінью» - переможець Кубка виклику-2016 
Довгий переліт до Португалії може стати додатковою складністю. На рівні, коли все вирішує 1-2 м`ячі, дрібниць не буває. Важливо все - і як гравець спав перед матчем, як їв, чи все гаразд у нього вдома, чи не ображений він на тренера, який на кричав на нього на останньому тренуванні ...
Вважаю, в цьому сезоні у нас набагато складніша група, ніж в минулому. Дуже пристойно виглядають «Нант» і бухарестське «Динамо». Важко буде з «Бешикташем», який грав у Лізі чемпіонів і в минулому сезоні, а гравці, які пройшли через цей турнір, відразу додають в своєму рівні. Серйозним випробуванням стануть матчі проти данців і португальців.
На нас чекає важкий сезон, дуже хвилюючий для мене і цікавий для уболівальників ».
Також Микола Степанець прокоментував ситуацію з травмованими гравцями в «Моторі» і можливе поповнення команди легіонером.
«Сьогодні була зроблена операція Олександру Шевельову, завтра прооперують Сергія Бурку. Обох чекає відновлення. Сьогодні в нашій тренуванні прийняв лінійний з Чорногорії. У Лізі чемпіонів він не грав, але виступав в Бундеслізі. Поки особливого враження він не справив. Можливо тому, що з дороги. Подивимося, що покаже завтра і післязавтра. Поки рішення по ньому не прийнято ».
Перший матч групового турніру «Мотор» проведе 22 вересня в Харкові проти «Нанта». На майданчику харківської арени «Локомотив» запорожці зіграють всі свої домашні матчі Ліги чемпіонів.
Источник