«Галичанка» вибула з Кубка ЄГФ

07:55 | 19 сентября 2016
«Галичанка» зазнала поразки в драматичному протистоянні з польською «Погонь Балтикою» та вибула з Кубка ЄГФ вже на першій стадії турніру. «Галичанка» зазнала поразки в драматичному протистоянні з польською «Погонь Балтикою» та вибула з Кубка ЄГФ вже на першій стадії турніру. Обидва матчі протистояння проходили у Львові. Першу гру підопічні Тетяни Штефан виграли 24:22, але в повторному поєдинку, який пройшов наступного дня також на майданчику Палацу спорту «Галичина», зазнали поразки 20:24. Загальний рахунок серії – 44:46 – поразка чемпіонок України. До другої стадії турніру пройшла «Погонь Балтіка».
"Погонь Балтіка" (Польща) - "Галичанка" (Україна) 24:20 (12:9) Кубок ЄГФ. 1 раунд. 2 матч   18 вересня. Львів. ПС "Галичина". 650 глядачів. Судді Андрей Будзак, Міхал Зараднік (обидва - Словаччина). Делегат ЄГФ – Борис Іванович (Сербія).   "Галичанка": Гілязетдінова, Гладун; Смолінг 6, Коновалова 3, Савчин 3, Туркало 3, Дорожівська 2, Сідлецька 2, Маркевич 1, Сабова, Воловник, Давидянц, Косик, Парандій, Поляк, Стрюкова.  "Погонь Балтіка": Пласчек Вірбіцка; Щеціна 5, Банцілон 4, Копровська 4, Ящук 3, Кроліковска 1, Буратто , Завістовска 2, Цебула 2, Зімни 2, Гловінська 1, Нога , да Сільва, Єдзіняк, Кочаняк,.   Штрафний час: 4 - 8  Семиметрові: 6/5 – 3/2

Як пише кореспондент galsports.com Наталія Васьо, в другій грі віце-чемпіонки Польщі повели в рахунку – 3:1 (6-а хвилина). На восьму хвилину матчу «галичанкам» вдалося встановити паритет – 3:3, проте ненадовго. Гандболістки «Погоні» добре засвоїли свої вчорашні помилки і до 19-ї хвилини вже відірвалися від львів’янок на чотири м’ячі – 7:3. Упродовж усього  тайму ближче наблизитись «галичанки» не зуміли, суперниці постійно утримували їх на відстані трьох-чотирьох м’ячів. На перерву команди пішли з рахунком 12:9 на користь «Погоні».
У другому таймі гандболістки «Погоні» збільшили свою перевагу до 17:10 (44-а хвилина). Треба віддати належне підопічним Тетяни Штефан, які не впали духом і продовжували боротьбу. Більше того, скоротили відставання до трьох м’ячів і спромоглися зробити це за відносно короткий проміжок гри: а саме з 44-ої до 52-ої хвилини забили шість м’ячів, а полячки – лише два – 19:16.
Такий темп, взятий львів’янками, вселив надію. До того ж у «Погоні» з гри ненадовго вибула провідний гравець – бразильська легіонерка Моніка Банцілон. Їй знадобилася медична допомога на майданчику, а згідно нововведень у правилах у таких випадках гравець має пропустити три атаки, а замість нього виходить інший. 

В якому ж напруженні проходили заключні хвилини матчу! Кілька разів «Погонь Балтіка» збільшувала перевагу до чотирьох м’ячів, але львів’янки скорочували відставання до трьох. «Галичанку» для загального успіху влаштовувала поразка з різницею в один м’яч, або навіть у два, за умови, що «Погонь Балтіка» заб’є не більше 23 голів. За дві хвилини до кінця поєдинку полячки вели 22:19. Напруження було максимальним і краще в таких умовах себе проявила «Погонь Балтіка», яка на останній, шістдесятій, хвилині поцілила ще двічі, а «Галичанка» лише раз – 24:20.
Незважаючи на поразку, глядачі вітали «Галичанку» гучними оплесками. Львівські гандболістки доклали максимум зусиль і боролися з польською командою на рівних. Суддів матчу вболівальники проводжали з залу свистом.

Всі фото - Євгеній Кравс ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник