Суми чекають на гандбольне свято !

18:10 | 07 октября 2016
5-го листопада чоловіча збірна України проведе свій другий матч відбірної кампанії до ЧЄ-2018. 5-го листопада чоловіча збірна України проведе свій другий матч відбірної кампанії до ЧЄ-2018. Суперником стане команда Ісландії. Як просувається  підготовка до цієї події та чому місцем проведення гри було обрано саме Суми, офіційному сайту федерації розповіли члени Президії: Євген Петрушевський та Роман Кадємін, котрі днями відвідали місто з інспекційною перевіркою. 


- Пане Євгене, наскільки ми розуміємо, Суми було обрано не випадково? Ми відштовхувались від кількох чинників. Найголовніший з них – економія коштів. В сьогоднішніх умовах, ми не можемо собі дозволити оренду, скажімо, столичного Палацу спорту. Точніше, дозволити можемо, але після цього, нам не вистачить грошей, аби завершити відбірний турнір. Тому, ми змушені рівномірно розподіляти наш невеличкий бюджет. Як Ви розумієте, оренда спортивного комплексу в регіонах, вартує набагато менше ніж у Києві. 
   
- Ви задоволені умовами, які пропонуються у Сумах?   Спершу, ми мали лише загальне уявлення. Тому, власне, за дорученням Президента ФГУ – А.А. Мельника, ми й вирушили до Сум, аби переконатися у можливостях приймаючої сторони. Ми побачили великий легкоатлетичний манеж, котрий відповідає усім вимогам. Поруч хороший готель з чималим номерним фондом. Нас запевнили, що і з харчуванням також не буде проблем. Однак, дещо конче необхідно відкоригувати. 
- Що Ви маєте на увазі ?  У ході інспекції з”ясувалося, що не працює табло. Точніше, це навіть не табло, а величезний екран. Так ось він вийшов з ладу,  і відремонтувати його за місяць нереально. Зрозуміло, що нам це не підходить. Утім, хочу подякувати керівництву легкоатлетичного манежу та керівнику місцевої федерації Роману Галеніну, які пообіцяли це питання вирішити. Ми обговорили терміни та домовилися зустрітися ще раз. Я думаю, у 20-х числах жовтня ми з”їздимо до Сум ще раз. 
- Романе, наскільки ми розуміємо, Ви у цьому відрядженні оцінювали можливість здійснити телевізійну трансляцію? Саме так. Перед поїздкою у мене була інформація, що з легкоатлетичного манежу неодноразово здійснювалася телетрансляція. Але то, були змагання з легкої атлетики. Природньо, що наші види спорту мають свою специфіку. Тому я хотів на місці переконатися у можливостях цієї спортивної споруди. 

- І до якого висновку Ви дійшли ?  Там є певні нюанси, але їх можна вирішити. Головний з них, це те, що трибуни знаходяться лише з одного боку. Якщо ми поставимо камери на трибуни, у нас в кадрі будуть команди на фоні білої стіни. А глядачі опиняться позаду. Для телевізійної картинки – це неприйнятно. Тому, найпевніше, ми розвернемо все на протилежній від трибуни стороні. Так щоб у кадрі були всі дійові особи. І гравці, і глядачі. 
- Глядачів очікується багато ? Як нас запевнили, яблуку ніде буде впасти. Ми зараз розмірковуємо над тим, щоб встановити додаткові місця. І ось це нас по-справжньому тішить. Адже, від початку нашої роботи в федерації, ми робили ставку на розвиток гандболу в регіонах. Щоб юні хлопчаки та дівчата, могли на власні очі побачити майстрів міжнародного рівня. Розуміли, на кого їм варто рівнятися. Також хотілося відзначити і готовність місцевої влади сприяти проведенню матчу саме у них. Ми відкриті до пропозицій. Якщо будь-яке  інше місце захоче провести матч рівня збірних у себе, ми готові розглянути таку можливість. 
Прес-служба  ФГУ. 
Источник