Вища ліга: фаворит почав з перемоги

10:25 | 08 октября 2016
Стартував чемпіонат України серед команд Вищої ліги. Стартував чемпіонат України серед команд Вищої ліги. В чоловічому турнірі за призи боротимуться 6 учасників: «Портовик» (Южне), СумДУ (Суми), УДХТУ (Дніпро), ДЮСШ-3 «Мотор-2» (Запоріжжя), ДЮСШ ім. Лагутіна (Запоріжжя) та «Полтавщина-Динамо-Полтава». Чемпіонат пройде в два кола з роз’їзними турами по два матчі між суперниками за тур. Всього кожна команда за сезон проведе по 20 ігор. Фахівці вважають, що цьогорічний чемпіонат матиме більш високий рівень, ніж попередній.  
 
В перший день «Портовик» вдома не без проблем переграв СумДУ (37:30), а полтавське «Динамо» на своєму майданчику завдало поразки (29:13) «Мотору-2», який дебютував на дорослому рівні. 
Сергій Гордієнко, директор ГК «Портовик»:
«Вийшло справжнє свято гандболу» «Ми не очікували, що сумська команда виявиться настільки добре укомпелктованою. До середини першого тайму гра була рівної, проте потім у наших молодих гравців пройшов острах перед суперниками, які є старшими та важчими кілограм на 30. «Портовик» побіг, зачепився за м’яч наш другий голкіпер і ми відірвались у рахунку. Ми граємо за рахунок швидкості, комбінаційних дій. У нас хлопці 1998-1999 років народження, також на майданчик виходило шестеро гравців 2000 року. Було чимало глядачів, сміливо можна сказати, що вийшло справжнє свято, гандбол повернувся в Южне! 
«Будемо боротися з чемпіонство» Будемо намагатися виграти кожний матч, а отже і стати чемпіонами. Ситуація з фінансуванням у нас непроста. Порт дає мінімальне фінансування, проте, сподіваюсь, воно буде стабільним. 
Склад Вищої ліги, на мій погляд, став сильнішим. Маємо дві серйозні команди із Запоріжжя, найсильніші команди своїх регіонів – СумДУ та УДХТУ, який свого часу виступав у Суперлізі, серйозним суперником буде «Динамо».   
«Портовик» (Южне) – СумДУ (Суми) 37:30 (17:12) Портовик: Моісеєв, Делієргієв 4, Поліщук 13, Русавський, Даньків, Гордієнко, Гадельшин 2, Гусинін, Кременіш, Горовий 10, Сівак 2, Ішкін, Волков, Шолпан, Ракатинець 3, Кара 3. СумДУ: Чемерись 2, Громовський, Пакконен, Чехранов 3, Абрамов 1, Білоус 6, Денисюк 1, Дмитриєвський, Яценко 3, Руцький, Кошельник, Занімонець 5, Яценко 4, Качура 5.
Повторні матчі 1 туру відбудуться 8 жовтня
Всі фото – ГК «Портовик» СЕРГІЙ ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник