В'ячеслав Кириленко провів нараду щодо розвитку студентського спорту

09:25 | 13 октября 2016
Під головуванням Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка відбулася нарада щодо подальшого розвитку та підтримки студентського спорту. Під головуванням Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка відбулася нарада щодо подальшого розвитку та підтримки студентського спорту. У нараді взяли участь Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, заступник Міністра освіти і науки Роман Греба, представники спортивних федерацій та вищих навчальних закладів.
У своєму виступі В’ячеслав Кириленко наголосив,  що питання розвитку студентського спорту є надзвичайно важливим і вирішувати його потрібно спільними зусиллями. 
Особливу увагу учасники наради  приділили питанню популяризації спорту серед молодого покоління, підготовці та проведенню всеукраїнських універсіад  та чемпіонатів України серед команд вищих навчальних закладів, особливостям навчання студентів-спортсменів. Також говорили про  удосконалення умов вступу у профільні виші молоді, яка професійно займається спортом.
Під час наради було акцентовано увагу на необхідності внесення до стандарту вищої освіти здоров’яформуючої  компетентності – фізичної активності студентів, яка передбачатиме заняття фізкультурою протягом двох перших курсів навчання. Також учасниками наради були висловлені пропозиції щодо  врахування розвитку фізичного виховання при оцінюванні діяльності вишів та  пошуку механізмів заохочення ректорів розвивати спортивну інфраструктуру.  Необхідним також  є створення дієвого інструменту стимулювання  місцевих громад збільшувати видатки  із бюджетів на підтримку спорту.
Представниками спортивних федерацій були внесені конкретні пропозиції щодо покращення  взаємодії між Мінмолодьспорт, Міносвіти, місцевою владою та федераціями  для розвитку студентського спортивного руху.   За результатами наради  будуть напрацьовані урядові рішення,  які визначать конкретні кроки для розв’язання актуальних проблем у студентському спорті.
kmu.gov.ua
Источник