Тренер «Економ-Університету»: будемо боротися зі «Спартаком» та «Реалом»

17:55 | 16 октября 2016
Виїзна перемога над «Спартаком» в третьому турі принесла «Економ-Університету» перші очки в сезони Суперліги. Виїзна перемога над «Спартаком» в третьому турі принесла «Економ-Університету» перші очки в сезони Суперліги. Тернопільська команда втратила цілу групу гравців, однак у турнірній таблиці прагне бути вище і «Спартака» і «Реалу». Про старт сезону, ситуацію в клубі, фінансування та про лідера атак Ілону Гайкову в інтерв’ю сайту ФГУ розповів головний тренер «Економ-Університету» АНДРІЙ ВЕРЦІМАГА
Зігравши по два матчі з «Карпатами», «Дніпрянкою» та «Спартаком», ваша команда набрала два очки. Як оцінюєте такі результати на старті сезону? Важко сказати, адже в міжсезоння від нас пішли шість гравців. Вони закінчили університет. Їх замінили запасні, яким потрібно ще рік-два набиратись досвіду та майстерності. Команда сильно омолодилась. Зараз маємо 14 гравців. Надія Євтіхова, Ольга Шуста, Ірина Кіляр, які завершили навчання, грають тільки в домашніх матчах.  До того ж травмувалась та перенесла операцію наш основний воротар, голкіпер молодіжної збірної, Іванка Гунько. Розраховуємо, що вона почне працювати в листопаді і буде готова грати в новому році. 
Наскільки вдалось компенсувати відсутність Гунько? У воротах грає Валентина Маркова. Я дуже задоволений тим, як вона відстояла проти «Спартака». Чесно кажучи, сам не очікував. В кожній грі вона відбила по 5-6 виходів сам-на-сам включно з семиметровими. 
Виїзна перемога над «Спартаком» також була несподіванкою? Насправді, тут немає нічого дивного. Обидві команди втратили багатьох гравців і є дуже молодими, звідси й схожі помилки, недопрацювання у грі. Ми дуже добре налаштувались, натомість «Спартак», схоже, не очікував від нас такої гри. У першому матчі ми постійно вели в рахунку. Проблеми з’явилися в кінці гри, коли вже «наїлася» наш лідер Ілона Гайкова, а допомоги їй, на жаль, немає. Добре, що у нас був відрив в рахунку і повністю його відіграти «Спартак» не зумів. У повторній грі ми вели 5-1, Маркова взяла три семиметрові,  проте дівчата розслабилися і суперниці розвернули гру в інший бік. 
Результативна ліва півсередня Ілона Гайкова - найкращий снайпер команди. Розкажіть про її ігрові якості.  Це гандболістка з хорошим стрибком і ледь не чоловічим кидком – чітким, жорстким. Вся наша гра будується навколо неї. Ілона грає майже весь матч, відпочиваючи лише по кілька хвилин. На жаль, поки у неї немає достатньої підтримки від партнерок.  Гайкова намагається бути лідером. З нею ніколи немає проблем, вона ставить ціль та йде до неї. 
Яка мета стоїть перед «Економ-Університетом» у сезоні? Будемо боротись із «Спартаком» та «Реалом». Хочемо бути четвертими в чемпіонаті.  
Яким є фінансування клубу? Це найскладніше питання. Дякую ректору Тернопільського національного економічного університету Андрію Крисоватому, завдяки якому клуб має кошти на прийом суперників та виїзди, перед сезоном ми провели збори, отримали екіпіровку, зараз тренуємось по 11 разів на тиждень. Потрохи нам допомагають місто та область. В цілому ж наше фінансування достатньо тільки для покриття головних побутових потреб, але на більше, як-от гідне харчування чи вітаміни, вже не вистачає. Вже не перший рік шукаємо в Тернополі спонсора, проте поки безрезультатно.      
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник