Суперліга: ЦСКА не встояв перед ЗНТУ-ЗАБ

10:25 | 20 октября 2016
ЗНТУ-ЗАБ (Запоріжжя) - ЦСКА (Київ) 29:17 (13:12) Суперліга. ЗНТУ-ЗАБ (Запоріжжя) - ЦСКА (Київ) 29:17 (13:12) Суперліга. 6 тур. Запоріжжя. ПС ЗАБ. Судді : Тарас Кузь/Вітор Згоба (обидва - Львів). Делегат ФГУ – Валентин Вакула (Київ). ЗНТУ-ЗАБ: Сапун, Терехов, Волювач; Лихіна 2, Касай 5, Білоус 1, Горбачов 5, Горіга 4, Ільченко 3, Кобза 4, Кравченко 2, Михайлютенко 1, Паровінчак 2; Скиба (н.в.). Головний тренер: Ростислав Ланевич. ЦСКА: Шупік; Тютюнник 4, Бережний 3, Бурденюк 4, Васеленко, Гурин 3, Мисливців 1, Плясун, Танасеску 2. Головний тренер: Володимир Леонтьєв. Штрафний час: 2 – 10. Семиметрові: 3/3 - 1/1.
Коли грають між собою грають ЗНТУ-ЗАБ та ЦСКА - це завжди цікаво. Багато в чому саме за результатами протистояння із принциповим суперником обидва клуби підбивають підсумки всього сезону. У двох попередніх чемпіонатах ЗНТУ-ЗАБ всупереч усім амбіціям не вдавалось обійти ЦСКА й бронза Суперліги діставалась киянам. Цього сезону шанси запорізької команди зросли. Вона зберегла склад, стала більш досвідченою, натомість суперник втратив багатьох провідних виконавців. Тим не менш ЦСКА здаватись не збирається. 
Кияни в першому таймі вели 7:5 та 10:8. На перерву команди пішли за мінімальної переваги ЗНТУ-ЗАБ 13:12. Другий тайм розпочався з провалу гостей. Вони зуміли забити лише за 9-ть хвилин після виходу на майданчик. Запоріжці  ж за цей час пішли у відрив і надалі вже на дали жодного приводу сумніватись у своїй перевазі. У підсумку - 29:17 на користь ЗНТУ-ЗАБ.
Ростислав Ланевич (головний тренер ЗНТУ-ЗАБ): «Результат відображає співвідношення сил суперників на сьогоднішній день. Хлопці старалися, бігли, тримали темп всю гру. Як на мене, саме такий гандбол подобається глядачам. Наш тренерський штаб теж хоче бачити такий - швидкий гандбол. Ми сьогодні спробували зіграти різні тактики захисту. У нападі не зуміли показати все, що хотіли. Було багато помилок, не виходило забити з дуже хороших моментів. Хлопці переживали перед цією грою, що теж позначилося на результативності нашої команди. Я радий, що ми виграли - і виграли впевнено. Сподіваюся, в майбутньому ця перемога позначиться зі знаком «+» (Ірина Крашевська, прес-служба ГК ЗНТУ-ЗАБ).
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник