Звернення до Міністерства освіти і науки України

15:40 | 20 октября 2016
Заступнику Міністра освіти і науки України Гребе. Заступнику Міністра освіти і науки України Гребе. Р.В.  Копія : Міністру молоді та спорту України Жданову І.О. Копія: Президенту Національного олімпійського комітету України Бубці С.Н.



Шановні панове ! 
Федерація гандболу України висловлює Вам подяку за ефективну роботу з популяризації спорту серед студентів, проведення студентських змагань в Україні та участі в організації підготовки наших студентських збірних на міжнародних форумах. Дивовижно  показовим і вражаючим є той факт, що на всіх літніх 12-ти літніх  Універсіадах, котрі пройшли з часів здобуття Україною незалежності, наша команда неодмінно була в топ-дев`ятці загального медального заліку.
З нашого ж боку хочемо нагадати про важливість гандболу у вихованні здорової молоді. Ця  гра є доступною, видовищною, популярною, корисною й такою, що має великі традиції успіхів в Україні. Як доказ - бронзова медаль нашої жіночої збірної на Олімпіаді-2004, що поки є єдиною  олімпійською медаллю  для  всіх  вітчизняних  збірних у в усіх ігрових видах спорту.
Турнір з гандболу входив до програми Всеукраїнської  Універсіади-2015. На превеликий жаль, проведення гандбольних змагань в рамках Всеукраїнської Універсіади-2017 наразі не планується. Просимо Вас повернутись до розгляду цього питання та розглянути можливість включення гандболу  до  програми Універсіади-2017. 
Під час фінансової кризи гандболу вдається  вижити  багато  чому завдяки тому, що ця гра перетворилась на справді студентський вид. Більшість команд жіночої та чоловічої Суперліги, не кажучи вже про Вищу лігу, складаються з гандболістів, які є студентами. Навчальні заклади в силу своїх можливостей опікуються багатьма командами: Запорізький національний технічний університет - команда ЗНТУ-ЗАБ, Львівський державний університет фізичної культури - команди КДЮСШ-ЛДУФК та “Галичанка”, Херсонський державний університет-команда “Дніпрянка”, Тернопільський національний економічний університет - команда “Економ-університет”, Тернопільський національний педагогічний університет-команда “Педуніверситет-Енерго”, Національний університет фізичного виховання і спорту України – «ЦСКА-НУФСУ» м. Київ. 
При цьому гандбол ще має величезний невикористаний потенціал у студентському спорті. Розкрити його можна у тісному співробітництві Міністерства освіти та науки України, Федерації гандболу України та навчальних закладів. Закликаємо вас до цього співробітництва.

З повагою Федерація гандболу України 
Источник