Президент “Карпат” розповів про розвиток гандболу в Закарпатській області

08:55 | 22 октября 2016
Олександр Ледида - президент гандбольного клубу “Карпати”, який також очолює Федерацію гандболу Закарпатської області в інтерв`ю сайту ФГУ розповів про розвиток гандболу у регіоні. Олександр Ледида - президент гандбольного клубу “Карпати”, який також очолює Федерацію гандболу Закарпатської області в інтерв`ю сайту ФГУ розповів про розвиток гандболу у регіоні. 


Про дитячо-юнацький гандбол на Закарпатті:  У порівнянні з багатьма іншими регіонами України, ми маємо кращу гандбольну інфраструктуру, проводимо чемпіонат області, маємо гандбольні школи в Ужгороді, Великоберезянському районі, Перечині, Берегово, Хусті, Солотвино. Наші команди виступають у дитячо-юнацькому чемпіонаті України. В Ужгороді вже маємо конкуренцію під час набору до гандбольної школи. Потрапити до неї буває нелегко. Діти бачать як виступають “Карпати” і теж хочуть займатись гандболом. Нашими вихованками є Ірина Яблонська, Яна Готра, Тетяна Кильч та інші сильні гандболістки. 
Однією з головних проблем наразі є підготовка дитячо-юнацьких тренерів. Бракує інформації щодо останніх світових методик. Потрібно централізовано проводити тренерські семінари, запрошувати фахівців з провідних гандбольних країн.      
Про розвиток чоловічого гандболу в Закарпатській області: Історично сталось, що у нас завжди більша увага приділялась саме жіночому гандболу, наші ж чоловіки грали за львівські команди. Зараз ми робимо спробу змінити ситуацію. Ужгородська чоловіча команда стартувала у Першій лізі чемпіонату України. Ми сформували її з вихованців нашої області. Увесь сезон ще попереду, але з того, що було видно на тренуваннях, є підстави сподіватись на боротьбу за медалі. Капітаном та граючим тренером команди є Анатолій Костюк, головний тренер - Юрій Бухлак.
Про амбіції гандбольного клубу “Карпати” в сезоні:  Я 10 років є президентом клубу, але такого потужного захисту в команді, як зараз, ще не бачив. В Україні такої сильної оборони немає ні в кого. Так, з клубу пішли багато виконавців, але більшість найсильніших залишились — Компанієць, Яблонська, Кильч, Лезинська. Сьогодні ще неможна сказати, хто буде чемпіоном Суперліги. Ми програли “Галичанці” перші матчі, проте я оптиміст — “Карпати” будуть боротися  за золото. 
Про головного тренер “Карпат”  Бориса Петровського:  Петровський росте як тренер. Він працює з повною самовіддачею. У нього дуже важкий характер і йому потрібно над цим працювати. 
Чемпіонат України. Чоловіки. Перша ліга. Західний регіон. 1 тур. Ужгород.  “Закарпаття” (Ужгород); “Тернопіль” (Тернопіль); “Олімпік”(смт. Томашпіль).
21 жовтня. Тернопіль — Закарпаття 25:32 22 жовтня. 17:00. Олімпік - Тернопіль 23 жовтня. 10:00. Закарпаття - Олімпік  
СЕРГІЙ ЦУКІЛО  ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник