У Рівному відбувся перший етап Чемпіонату України з гандболу

17:40 | 22 октября 2016
Перший етап Чемпіонату України з гандболу серед дівчат 2002-2003 років народження відбувся у Рівному. Перший етап Чемпіонату України з гандболу серед дівчат 2002-2003 років народження відбувся у Рівному. Загалом в турнірі беруть участь сімнадцять команд, які розділені на відбіркові зони по 4 – 5 команд в кожній. В ДЮСШ-4 змагались збірні Львівської, Харківської, Сумської областей, а також місцеві гандболістки.
Після ігор між собою на ці команди очікує ще один відбірковий тур, який відбудеться через місяць, і там вони зіграють з представниками іншої підгрупи. За підсумками цих ігор найкращі шість команд складуть фінальну групу, і після нового року розіграють медалі змагань, інші ж боротимуться за престижні місця з сьомого і до сімнадцятого та здобуватимуть неоціненний ігровий досвід.
Збірну Рівненщини в цих змаганнях представляє єдина в області спортивна група, яка займається при ДЮСШ-4. Її тренер Юрій Басюк зазначає, що його підопічні майже на рік, а то й на два молодші за більшість суперниць, бо потрібного віку команди для цих змагань в області просто немає. Незважаючи на це вже в першій грі проти харків’янок місцеві гандболістки гідно боролися, і рахунок на табло змінювався почергово протягом усього матчу. Переможець визначився фактично з фінальним свистком. В цей момент судді не зарахували рятівний для юних рівнянок гол, і вони поступилися з рахунком 12:13.
Не змогли рівненські гандболістки порадувати своїх уболівальників і в наступних двох матчах, програвши і іншим своїм двом суперникам.
Незважаючи на поразки в стані рівнянок панує оптимістичний настрій, тренер та юні гандболістки кажуть, що аутсайдерами в цьогорічному Чемпіонаті України точно не будуть, і поп’ють крові ще в багатьох команд.

ritm.tv
Источник