"Перша ластівка" в Городенці…

13:25 | 31 октября 2016
Саме під такою назвою в місцевій спортивній залі освітянської ДЮСШ було проведено гандбольний фестиваль серед учнів 3-4 класів міста та району. Саме під такою назвою в місцевій спортивній залі освітянської ДЮСШ було проведено гандбольний фестиваль серед учнів 3-4 класів міста та району. Ініціаторами проведення цього заходу віриться, для майбутніх спортивних зірочок великого спорту, стали тренери-викладачі відділення гандболу ДЮСШ. А метою звісно головним баченням було: - популяризація гандболу серед  дітвори, відбір талановитої молоді в секції з гандболу, та привити любов початківцям до занять фізичною культурою та спортом.
Після урочистої частини відкриття змагань, в якій до учасників свята з найкращими побажаннями зверталися керівники відділу молоді і спорту  та відділу освіти РДА,аматори сцени, а також гандбольні фахівці краю, - розпочали перші в своєму житті спортивні перегони за нагороди… До програми змагань входили елементи гри в гандбол – ведення м'яча, кидки на дальність та в ціль, естафета, звісно й сама гра в гандбол. На майданчику домінували в основному ті учасники, які вже відвідують заняття з гандболу в спортивній школі, з «гніздечка» якої у великий спорт вилетіло чимало гандбольних «ластів'ят», яких знає не тільки Україна…
Переможцями та призерами у видах програми фестивалю стали:
ВЕДЕННЯ М'ЯЧА: (дівчатка) – Анжела Гуменюк, Анастасія Довгань, Аліна Абрамик. (хлопчики) – Ярослав Токарик, Владислав Яворський, Максим Березовський.
КИДКИ М'ЯЧА в ЦІЛЬ: - (дівчатка) – Анастасія Назарійчук, Ольга Іванишин, Ангеліна Лукинюк. (хлопчики) – Микола Візінський, Андрій Шкрібляк, Андрій Олексюк.
КИДКИ на ДАЛЬНІСТЬ: - (дівчатка) – Діана Шаргородська, Ольга Іванишин, Ярина Калинка. (хлопчики) – Давид Коцмас, Максим Завадовський, Богдан Федишин.
Перемогу в ЕСТАФЕТІ (7 етапів) святкувала команда 3-Б класу міської ЗОШ №1, другою стала команда 4 В класу цієї ж школи, третє місце в третьокласників Серафинецької ЗОШ.
В напруженій боротьбі проходили поєдинки в грі в ГАНДБОЛ. Перемогу тут здобули учні 4-го В класу Городенківської ЗОШ №1, другу сходинку посіла команда Серафинецької ЗОШ, на третій сходинці закріпилася команда 3- Б класу міської ЗОШ №1
В командному заліку переможцем стала команда міської ЗОШ №1, друге місце посіла команда з Серафинець, а третіми стала команда з Ясенево-Пільнівської ЗОШ. Команду переможця та призерів нагороджено пам'ятними кубками та дипломами відповідних ступенів. Переможці та призери в усіх видах програми нагороджені пам'ятними медалями та грамотами відділу молоді та спорту Городенківської РДА.
… Малеча довго любувалася та по дитячому хизувалася своїми першими спортивними нагородами. І цієї ночі до них прийдуть солодкі сни в яких вони себе бачитимуть на найвищих спортивних щаблях європейської та світової першостей… А до гандбольних фахівців ДЮСШ в черзі стояла юрба хлопчиків та дівчаток, щоб записатися «на гандбол», адже як твердять і їм хочеться мати медалі та бути схожими  на Городенківських зірок гандболу – Марійку Боклащук, Лесю Смолінг, Тамару Смбатян Наталію Савчин, Юлію Думанську, Тетяну Поляк та інших.

Автор: Богдан Аліман За матеріалами: Галичина спортивна
Источник