Збірна України завершила збори та вирушила до Македонії. «Маємо використати свої козирі»

13:10 | 01 ноября 2016
Збірна України 1 листопада вилітає до Скоп’є, де 2 числа о 19. Збірна України 1 листопада вилітає до Скоп’є, де 2 числа о 19.30 за київським часом зіграє проти збірної Македонії у матчі першого туру відбору до Євро-2018. Команда Віталія Андронова пройшла триденний збір у Конча-Заспі. Роман Чичикало та тріо зі «Татрана» - Вадим Бражник, Ігор Чуприна та В’ячеслав Садовий, відігравши у своїх клубах, приїхали до збірної пізніше. Вони взяли участь в останньому тренуванні збірної перед вильотом. 
Останнє тренування на зборі в Конча-Заспі 
ІГОР ЧУПРИНА, воротар збірної України: 
«Зробимо все, щоб вийти з групи» Кожен гравець мріє грати за збірну. Ми приїхали у гарному настрої. У нас складне завдання. Суперники - непрості команди, проте будемо намагатися їх обіграти, щоб вийти з групи. Зробимо все для цього. У нас молоді хлопці, багато перспективної молоді. Ми можемо впоратися з будь-яким поставленим завданням. Шкода, що дуже багато ігор в клубному чемпіонаті і у нас не було часу, щоб більше підготуватися разом, зібратися в збірній трохи раніше. 
«Має бути швидшими за македонців» Македонці фізично дуже міцні. Майже всі у них масивні. Якщо ми покажемо якісний швидкісний гандбол, я думаю, що проблем не буде. Македонці всі важкі і команда у них не дуже молода, ми ж  молодші та швидші.
ВІТАЛІЙ АНДРОНОВ, головний тренер збірної України: 
«Плідно провели збори. Головне – без травм»  Збори пройшли відмінно. Всі живи та здорові. Я бачу, що настрій хороший. Фізичний стан хлопців мені теж подобається. Помітно, що всі працюють з бажанням. Ми плідно тренувались три робочі. Кожен день по два тренування. Найголовніше, що немає травм і ми нарешті вже дочекалися останніх наших легіонерів.
«У нас високий захист та сильні воротарі» Проти Македонії маємо ми повинні грати в свою гру, використовувати свої сильні сторони. У нас є високі захисники, які грають в обороні у себе в клубах. Хочемо змусити суперників кидати з задньої лінії. У нас є хороші воротарі. Мені сподобалося як себе проявив на зборах Антон Деревянкін - молодий хлопець, який зараз прогресує і добре відстояв в єврокубках за ЗТР.
«Македонія – команда без слабких місць» Македонія має навчену команду. Її гравці виступають у хороших чемпіонатах. Є яскраво виражений лідер нападу - лівша Кирило Лазаров. Хороший воротар [Борко Рістовські], який стоїть в «Барселоні»,  хороші крайні гравці. Тобто команда в принципі без слабких місць, яка вміє і зіграти в основний свій захист 6-0, і перебудується на більш високу оборону 3-3. 

Склад збірної України на матч проти Македонії: Воротарі: Андрій Деревянкін (ZTR), Вадим Бражник, Ігор Чуприна (обидва — Татран, Словаччина); польові: Захар Денисов, Артем Козакевич, Станіслав Жуков, Євген Буйненко, Дмитро Дорощук (всі — Мотор), Андрій Акименко, Олександр Тільте, Роман Северін (всі - ZTR),  Олександр Южбабенко (Радован, Туреччина), Максим Бегаль (Туреччина) Ігор Копишинський (Драгунас, Литва), В`ячеслав Садовий (Татран, Словаччина), Роман Чичикало (Вакі Ксе, Угорщина).  
За підсумками зборів у Конча-Заспі до складу не потрапили Ігор Гурин та Дмитро Тютюнник (обидва — ЦСКА)   СЕРГІЙ ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ


Источник