«Маємо виграти відбірний турнір». Триває збір національної команди

21:25 | 19 ноября 2016
Збірна України в Конча-Заспі готується до Кубка Турчина та матчів відбору до чемпіонату світу-2017. Збірна України в Конча-Заспі готується до Кубка Турчина та матчів відбору до чемпіонату світу-2017. Серед викликаних - один з лідерів «Галичанки» Леся Смолінг, яка дала коментар сайту ФГУ. 
Леся Смолінг, гравець збірної України
- Зараз у збірній тільки гандболістки з українського чемпіонату, а також Аня Козаєва та Юлія Андрійчук [з турецької першості]. Інші прибудуть найближчими днями. Отож поки працюємо над технікою, робимо кидкові вправи, працюємо над захистом. Все добре. Колектив нормальний, почуваємось комфортно. У команді багато гравців з «Галичанки» і для нас це, звичайно, добре. Після того, як сніг пошкодив ігровий манеж в Конча-Заспі, одного разу їздили на тренування до Києва, але надалі тренуємось в іншій залі бази Конча-Заспі. 
У минулому сезоні ти дебютувала у збірній. Цього очікуєш від себе у національній команді цього разу?  Хотілося б потрапити до складу на матчі відбірного турніру. Дуже хочеться, щоб збірна досягла успіху. Ми маємо виграти відбірний турнір, всі чекають від команди результату. Вважаю, ми зобов’язані перемагати Литву та Грецію, важко буде зі Словаччино. Вони приблизно одного рівня з нами. 
Як оцінюєш свою готовність?  Форма непогана. Цього сезону у нас багато ігор, зокрема з хорошими командами: в чемпіонаті, єврокубках, Балтійській лізі.      
У збірної новий тренер - Борис Чижов. Борис Миколайович ставиться до нас лояльно, підказує на тренуваннях хороша атмосфера, проте поки нас ще мало і ми не можемо відпрацьовувати на тренуваннях всі моменти.
Кубок Турчина-2016 Київ 20 листопада. Зала НУФВСУ (вул. Фізкультури, 1; 5-й корпус) 21 листопада. Палац спорту


Збірна України     Воротарі:  Вікторія Тимошенкова («Роман», Румунія),  Ірина Яблонська-Бобаль («Карпати»), Юдіт Балог (ВАК, Угорщина) Єлизавета Гілязетдінова («Галичанка»)
Польові гравці:  Вікторія Борщенко («Ростов-Дон», Росія),  Ірина Глібко («Роман», Румунія),  Анна Редька («Гомель», Білорусь), Лілія Горільська (МТК, Угорщина), Валерія Зоря («Ардешань», Туреччина), Ольга Лаюк («Анкара Єнімахалле», Туреччина),  Юлія Снопова («Муратпаша», Туреччина),  Юлія Андрійчук («Адана Шакірпаша», Туреччина) Ганна Козаєва («Адана Шакірпаша», Туреччина) Ірина Шуцька-Буртеа («Динамо Бухарест», Румунія) Вкторія Бельмас  («Заглембє», Польща) Наталія Стрюкова («Галичанка»)  Наталія Воловник («Галичанка»)  Марина Коновалова («Галичанка») Леся Смолінг («Галичанка») Ольга Передерій («Ювента», Словаччина), Євгенія Левченко («Ювента», Словаччина), 
Головний тренер – Борис Чижов Тренер - Валерій Войналович Лікар – Станіслав Прокопович Фізіотерапевт – Ігор Горват  
Також у зборах беруть участь група гравців, які не включені до заявки на відбірні матчі. Це Наталія Сабова, Марія Гладун, Олена Косик (всі – «Галичанка» ), Ганна Тріфонова та Діана Червякова (обидві – «Реал»). Мар’яна Маркевич пропускає збори через травму. 
17 листопада до розташування збірної мають прибути Юлія Снопова та Лілія Горільська
СЕРГІЙ ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНА
Источник