Кубок Турчина: у фіналі зіграють Україна та Азербайджан

09:55 | 21 ноября 2016
У Києві відбулось відкриття та матчі 1/2 фіналу Кубка Турична. У Києві відбулось відкриття та матчі 1/2 фіналу Кубка Турична. Нагадаємо, що цього року легендарному тренеру Ігорю Євдокимовичу Турчину мало виповнитися 80 років. Інший ювілей – 40-річчя перемоги керованої Турчиним збірної СРСР на Олімпіаді-1976. На відкритті були присутні гандболістки тієї золотої збірної: Зінаїда Турчина та Галина Захарова, які виступили з промовою до учасників та глядачів, а також Рафіга Шабанова – головний тренер збірної Азербайджану. 
  Наталія Турчина, Зінаїда Турчина та Галина Захарова на церемонії відкриття 
Азербайджанска команду, яку разом із Шабановою тренує відомий український фахівець Георгій Воронов, в першому півфіналі з рахунком 34:22 перемогла команду Україна-3. Умовно вона представлена як юніорська збірна України зібрана з гравців «Реалу», «Спартака» та «Галичанки». Нагадаємо, «Карпати» та «Дніпрянка» у ці дні грали у єврокубках, тому їх гандболістки на Кубок Турчина не викликались. 
  Збірна клубів України 
21 листопада суперником Азербайджану у матчі за титул стане національна збірна Україна, яка у півфіналі у своєму першому матчі під керівництвом Бориса Чижова перемогли команду Україна-2 (збірну клубів України) – 31:21. Обидві команди зібрались напередодні турніру й не мали багато часу на підготовку. Резервістки, поступаючись 8:13, видали серію з 5-ти голів поспіль і перед перервою зрівняли рахунок 13:13. Шість разів за збірну клубів у матчі забила права півсередня «Галичанки» Наталія Стрюкова, ударно зіграли й інші гравці задньої лінії – Ганна Козаєва («Адана Шакірпаша», 5 голів) та Ганна Тріфонова («Реал», 4 голи). 
Національна збірна України з приходом нового тренера змінюватиме свою гру, що вимагає часу. У другому таймі команда Чижова вже краще налагодила взаємодії і не залишила суперницям жодних шансів.  
Борис Чижов та його команда 
У заявці на матч в головній команді країни було 9 гравців. У «старті» вийшли воротар Вікторія Тимошенкова, Анна Редька – розігруюча, Юлія Андрійчук – ліва півсередня, Юлія Снопова – права півсередня, Лілія Горільска – лінійна, Наталя Воловник - права крайня, Леся Смолінг – ліва крайня. Підсиленням по ходу матчу став вихід правої півсередньої Ольги Лаюк та лівої півсередньої Ірини Глібко, яка разом із Редькою стала найкращим бомбардиром (у обох по 6 голів). Неменше трьох в цьому матчі забивали всі гравці національної збірної. У фіналі склад команди поповнять ще кілька гандболісток, які прибудуть зі своїх клубів після ігор єврокубків. Зокрема вже на другому півфіналі у залі на трибунах була один лідерів збірної Вікторія Борщенко з «Ростов-Дону».  
Задня лінія збірної України розстрілює суперниць

20-й міжнародний турнір "Кубок Турчина"
20 листопада. 1/2  фіналу Україна-3 (юніорська збірна) – зб. Азербайджану – 22:34 (7:28) зб. України – Україна-2 (збірна клубів України) – 31:21 (13:13)
21 листопада (Палац спорту, Київ) 16.00 Матч за3 місце. Україна-3 - Україна-2 18.00 Фінал. Україна  - Азербайджан 19.30 Церемонія закриття турніру.
Обидва матчі фінального дня покаже сайт та телеканал XSPORT.UA - http://xsport.ua/online/
Головний тренер збірної Борис Чижов та президент ФГУ Андрій Мельник  
Олімпійська чемпіонка Рафіга Шабанова та Георгій Воронов
СЕРГІЙ ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНБОЛУ УКРАЇНИ
Источник