Тренер збірної України: проти Литви ми показали чудовий гандбол

12:55 | 27 ноября 2016
 Збірна України достроково завоювала право зіграти у плей-офф відбору на чемпіонат світу.  Збірна України достроково завоювала право зіграти у плей-офф відбору на чемпіонат світу. Утім в останньому поєдинку кваліфікаційного турніру 27 листопада проти Греції команда розслаблятись не збирається. Про це в короткому коментарі сайту ФГУ телефоном зі словацького Шалі розповів головний тренер збірної БОРИС ЧИЖОВ
- На жаль, довго не зможу говорити, - відразу попередив Борис Чижов. - У нас зібрання з командою. Підготовка триває. Кожного дня двічі переглядаємо суперниць, тренуємося. У нас немає навіть думки про те, щоб розслабитись перед матчем проти Греції. 
Поділіться враженнями від переможних поєдинків проти Словаччини та Литви, які достроково принесли нам путівку до плей-офф відбору.   
Перший тайм проти Словаччини у нас не вийшов. Це наша перша офіційна гра у повному складі. Відчувалась незлагодженість, було забагато втрат. Проте вже в кінці тайму ми стали грати у більш якісний гандбол. Дуже важливо, що перемога виявилось вольовою. Команда вистояла другому таймі і не дозволила Словаччині повернути собі перевагу. Завершення дівчата провели надзвичайно відповідально і з повною самовіддачею. 
До матчу проти Литви гру в захисті, нападі, контратаках ми вже привели в нормальний стан. Гадаю, з точки зору тактики, ми провели чудовий поєдинок і не залишили суперницям жодного шансу. Хоча Литва - не простий суперник. У них датський тренер, повністю оновлений склад, вони також намагаються грати у сучасний гандбол.
Дивіться трансляцію матчу Греція – Україна 27 листопада о 20.45 за цим посиланням http://handball.net.ua/ukr/greciya-ukrajina-onlayn-translyaciya/ 
Кваліфікація до чемпіонату світу 2017 1 група: УКРАЇНА, Словаччина, Литва, Греція
1 група, Шаля (Словаччина)   25 листопада. УКРАЇНА – Словаччина 21:20; Литва – Греція 31:25 26 листопада. Словаччина – Греція 27:24; УКРАЇНА – Литва 31:16 27листопада. Словаччина – Литва (18.45); Греція – УКРАЇНА (20.45)
Путівки на ЧС-2017 отримають команди-переможниці раунду плей-офф. Аби стати учасником плей-офф потрібно посісти в своїй кваліфікаційній групі перше або друге місце. 
У груповій стадії кваліфікації не беруть участь команди, що пробились на чемпіонат Європи-2016. Вони приєднаються вже на стадії відбірного плей-офф. Чемпіонат світу пройде в грудні 2017 року в Німеччині.      
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ  

Источник