Враження гандболісток "Галичанки" від їх сенсаційної перемоги в лавах національної збірної

10:25 | 02 декабря 2016
Як вже повідомлялося, національна збірна України успішно пройшла перший, груповий, раунд кваліфікації до чемпіонату світу 2017 року. Як вже повідомлялося, національна збірна України успішно пройшла перший, груповий, раунд кваліфікації до чемпіонату світу 2017 року. У своїй групі українки здолали усіх суперниць.
1 гра (25 листопада)  УКРАЇНА – Словаччина  21:20.
2 гра (26 листопада) УКРАЇНА – Литва 31:16.
3 гра (27листопада) УКРАЇНА – Греція  27:14. 
У складі національної команди ці перемоги здобували і три гравчині львівської «Галичанки» - Леся Смолінг, Єлизавета Гілязетдінова та Наталія Воловник.  Гандболістки поділилися враженнями від ігор.
ЛЕСЯ СМОЛІНГ, розігруюча:  «Ці перемоги важливі для всього українського гандболу! Сподіваюся, вони стануть початком багатьох наступних звершень,  і ми, збірна України, доведемо, що є конкурентоспроможною  командою!
На іграх тренери збірної  дали проявити себе всім гравцям. Ігрового часу в мене було небагато, оскільки більше задіювали досвідченіших гандболісток. Зі Словаччиною я не змагалася. Але вже у другій грі з Литвою  забила свій перший офіційний гол у лавах національної  збірної. На жаль, в цій же грі отримала незначну травму, через яку не змагалася в заключному матчі з Грецією! Я підвернула голеностоп, але нічого серйозного! Думаю, наступного тижня зможу знову тренуватися.
Найбільш захоплюючою була гра зі Словаччиною, адже в напруженій боротьбі ми вирвали перемогу в один м’яч!! Я рада, що є частиною цієї команди!»
Єлизавета Гілязетдінова, голкіпер: «Враження такі позитивні -  три перемоги з трьох можливих! У першій грі зі Словаччиною я не змагалася. У другому матчі з литовками відіграла приблизно п'ятнадцять хвилин і не пропустила пенальті. У третій грі з  Грецією захищала ворота останню десятихвилинку, відстояла добре – з восьми кинутих м’ячів відбила п’ять.   Крім перемог, збірна запам'яталася дружнім колективом і могутньою підтримкою,  тільки ти парирувала удар, а тобі плескають  усі дівчата. Хороша та щира  у нас команда підібралася!»
Наталія Воловник, права крайня: «Тільки позитивні емоції, нам дуже хотілося виграти, особливо у збірної Словаччини, та пройти в плей-офф.  І нам це вдалося! Особисто я зі збірною Словаччини не грала, вже з Литвою відзмагалася понад половину тайму, а найбільше  була задіяна на матчі з Грецією.
Найяскравіше запам'яталося здолання Словаччини, коли наша збірна, програвши перший тайм, в другому змогла вибороти перемогу».
Наступний етап кваліфікації до чемпіонату світу - це раунд плей-офф, який відбудеться у червні 2017 року. Національна збірна зіграє з однією з команд – учасниць  чемпіонату Європи-2016 (жеребкування відбудеться наприкінці грудня цього року).  Для отримання путівки  на чемпіонат світу-2017 українкам необхідно перемогти за сумою м’ячів, забитих у двох іграх. 
Автор: Наталія Васьо За матеріалами: Галичина спортивна
Источник