ZTR переміг ЗНТУ-ЗАБ після розносу від тренера

21:40 | 07 декабря 2016
У матчі Суперліги віце-чемпіон ZTR здобув нелегку перемогу над одним з претендентів на бронзу - ЗНТУ-ЗАБ 32:26. У матчі Суперліги віце-чемпіон ZTR здобув нелегку перемогу над одним з претендентів на бронзу - ЗНТУ-ЗАБ 32:26. Команда Віталія Ната, граючи без Олександра Тільте та Антона Деревянкіна, поступалась 12:13 після першого тайму. На шостій хвилині другої половини рахунок був 16:15 на користь ЗНТУ-ЗАБ, але надалі ZTR забив чотири голи поспіль і до кінця матчу вже не втрачав лідерство. За словами правого крайнього переможців Андрія Акименка, який забив 13 голів, вирішальною для його команди стала жорстка розмова в роздягальні в перерві матчу. 
ZTR (Запоріжжя) - ЗНТУ-ЗАБ (Запоріжжя) 32:26 (12:13) Суперліга. 7 грудня. Запоріжжя. ПС ЗТР Судді: Тарас Кузь/ Віктор Згоба (обидва - Львів). Делегат ФГУ – Василь Пюрко (Волочийськ). ZTR: Крючков, Попов; Северин 5, Бережний, Стрельников, Акименко 13, Бурзак, Константинов 1, Ганчев 7, Ісанчук 1, Карамишев 4, Аретеменко 1, Корелов, Руслан Гончаров, Мачарашлвілі, Звєздов. Головний тренер – Віталій Нат. ЗНТУ-ЗАБ: Волювач, Терехов, Бородай; Лихіна 1, Касай 4, Скиба , Білоус 1, Паровінчак 2, Черкащенко 2, Михайлютенко 5, Горбачов 2, Кравченко 1, Кобзій 4, Горіга 3, Корнієнко, Ільченко 1. Головний тренер - Ростислав Ланевич.
Андрій АКИМЕНКО, гравець ZTR:
- У першому таймі ми, напевне, були незібрані, проте в перерві  тренер нам добре «вставив», команда налаштувалась і надалі ми боролись як слід: стали жорсткіше грати в обороні, побігли у відрив, забили свої голи. 
18 грудня у  Суперлізі має відбутись матч претендентів на золото  - ZTR та «Мотора». Коли ви зустрічались минулого разу – в Суперкубку – ZTR програв із великим рахунком…  Зараз ми хочемо довести нашим прихильникам, що той матч був випадковістю. Ми будемо грати на перемогу. 
Команда психологічно вже відійшла від поразки «Гранолльєрсу» в Кубку ЄГФ? Від цього важко відійти, є сумні спогади, але ми вже налаштувались на боротьбу у чемпіонаті. Попереду складні ігри. 
Ростислав ЛАНЕВИЧ, головний тренер ЗНТУ-ЗАБ:

- З одного боку ми не задоволені, адже програли, але з іншого – ми розуміємо кому поступились – одному з фаворитів чемпіонату. Мені сподобався зміст гри в першому таймі і до середини другого. Нам вдалось провести непоганий матч і він однозначно піде на користь команді. Таких ігор нам потрібно якнайбільше.  
 13 голів ЗНТУ-ЗАБ забив Андрій Акименко. Не впорались з ним?  Акименко один з лідерів не тільки клубу, але й збірної. Так, ми десь не впорались із правим краєм, можливо, підсіли під кінець матчу.
Ви очолили ЗНТУ-ЗАБ перед цим сезоном. Які завдання має команда щодо результатів та росту майстерності гравців? Наші турнірні завдання – посісти призове місце в Суперлізі, а в Кубку Челленджа пройти молдовський клуб [ЗНТУ-ЗАБ двічі переміг молдовський «ПГУ-Картіна» в 3-му раунді кваліфікації]. Що ж до хлопців, то ми готуємо гравців під першу команду. У нас молодий колектив, хороші, гідні гандболісти. Для них важливо багато грати і ми даємо грати всім. Хтось краще себе проявляє в одній грі, хтось – в іншій. Я задоволений, що забиває і відзначається вся команда. Нам потрібно ще дуже багато працювати. Багато з того, що я вимагаю від хлопців, вже виходить, інші заготовки поки напрацювати не вдалось. Це засмучує, але я хочу похвалити хлопців за роботу.  
Всі фото - zntu-zab.com Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник