Президіум ФГУ: оцінка тренерам збірних, призначення наставника молодіжної команди, договір із Міністерством оборони

07:40 | 09 декабря 2016
ФГУ оцінила роботу головних тренерів жіночої а чоловічої збірної У Києві відбулось засідання Президіуму Федерації гандболу України. ФГУ оцінила роботу головних тренерів жіночої а чоловічої збірної
У Києві відбулось засідання Президіуму Федерації гандболу України. Були заслухані доповідь головного тренера жіночої національної збірної України Бориса Чижова та головного тренера чоловічої національної збірної Віталія Андронова. Нагадаємо, у відборі до чемпіонату світу-2017 наша жіноча команда виграла всі три матчі у своїй групі та вийшла до плей-офф відбору, що відбудеться в червні 2017 року. Наша чоловіча команда розпочала груповий турнір у відборі до чемпіонату Європи-2018. У першому турі українці в гостях програли Македонії, а в другому – вдома завдали поразки збірній Ісландії. Президіум ФГУ оцінив як відмінну роботу Бориса Чижова і як задовільну роботу Віталія Андронова. 
Перемога збірної України над Ісландією – одна з головних подій гандбольної осені-2016
Сергій Яровий призначений головний тренером чоловічої молодіжної збірної
Федерація гандболу України і надалі реформує підготовку молодіжних та юніорських збірних. Упродовж сезону перед відбірними турнірами команди в рамках підготовки матимуть можливість проводити збори та контрольні ігри. Головним тренером чоловічої молодіжної збірної України (U-21) призначений Сергій Яровий – тренер маріупольської ДЮСШ, член Президіуму Федерації гандболу Донецької області, спортивний директор ГК «Шахтар-Академія» в минулому гравець національної збірної України, багаторазовий чемпіон України,  фіналіст Кубка ЄГФ. 
Сергій Яровий  - головний тренер чоловічої збірної України (U-21)
24 грудня на олімпійській базі в Конча-Заспі пройде спільний збір гравців національної збірної, які виступають в українських клубах, а також молодіжної збірної України, до якої будуть викликані найкращі гандболісти 1996-1998 років народження. Нагадаємо, з 6 по 8 січня 2017 року молодіжна збірна України (U-21) зіграє в словацькому місті Глоговец у відбірному турнірі до чемпіонату світу-2017. Пізніше буде прийнято рішення щодо головного тренера жіночої юніорської збірної України (U-19), яка у березні зіграє у відборі до чемпіонату Європи-2017. 
Гандбол повернувся до програми студентської Універсіади України
Міністерство освіти та науки України після відповідного звернення Федерації гандболу України прийняло рішення включити гандбол до програми літньої студентської Універсіади-2017. Іншою важливою новиною щодо подальшої популяризації гандболу стало укладання договору ФГУ із Міністерством оборони України. Згідно із документом Федерація буде допомагати у організації змагань командам військових навчальних закладів  та інших гандбольних турнірів в системі Міністерства оборони. Також ФГУ проводитиме семінари із пояснення правил гандболу та підвищення кваліфікації тренерів. 
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник