Сергій Яровий: «Час нам повернутись на чемпіонати світу та Європи»

16:10 | 12 декабря 2016
Повернути молодіжну збірну на чемпіонати Європи та світу – таке завдання перед собою та своєю командою ставить Сергій Яровий. Повернути молодіжну збірну на чемпіонати Європи та світу – таке завдання перед собою та своєю командою ставить Сергій Яровий. У минулому відомий гравець, а зараз тренер з 10-річним стажем, Яровий очолив вітчизняну молодіжну збірну. Його зона відповідальності це не лише нинішнє покоління молодіжної збірної - гравці не старші 1996 р.н., які після 2017-го вже перейдуть до розряду дорослих, але й наступна вікова група – гравці  до 1998 р.н., тобто покоління, яке формуватиме молодіжну збірну вже найближчим часом.  
Сергій Яровий, як гравець – плеймейкер – виступав у національній збірній України, упродовж 19 сезонів  захищав кольори донецького «Шахтаря», а завершивши кар’єру у 2006-му році у віці 35-ти років, розпочав роботу тренером у рідному клубі. Серед вихованців Ярового у Донецькому вищому училищі олімпійського резерву Роман Чичикало, Андрій Басараб, Сергій Дубовик, Ігор Скиба, Владислав Кобзій. Зараз школа базується у Маріуполі, де Яровий займається з молодшою групою. Також він і надалі працює у ГК «Шахтар-Академія».    Сергій Яровий, головний тренер молодіжної збірної України: «На відбірному турнірі до чемпіонату світу-2017 [відбір пройде 6-8 січня в Словаччині] ми будемо грати на перемогу в кожному матчі. Між тим буде дуже відповідальна кожна гра  з такими сильними суперниками як Словенія та Словаччина, де «ціна» помилки буде дуже висока для кожної команди. Вже зараз ми залучимо до молодіжної команди чимало гравців 1998 року народження. Для них це буде неоціненний міжнародний досвід. Наша стратегія  має дати результат у 2018 і 2019 роках. 25-29 січня молодіжна збірна України проведе спільний збір разом з національною збірною на базі в Конча-Заспі. З Віталієм Миколайовичем Андроновим [головний тренер збірної України] ми обговорили концепцію: всі  збірні, починаючи з юнацькою, матимуть загальну стратегію та тактику  підготовки гравців для національної команди.
У сучасному гандболі гравці мають вміти і атакувати, і захищатися. Гандболіст більше цінується, якщо він здатен добре грати на обох сторонах майданчика. Темп зараз настільки високий, що на заміни часу вже не залишається. Звичайно, у нас буде кілька тактичних варіантів, проте гравці мають вміти грати і не по шаблону, гандбол – це не математика
В Україні завжди були гравці високого рівня. Є вони і зараз. Час нам повернутись на чемпіонати світу а Європи». 
  Відбірний турнір до молодіжного чемпіонату світу-2017 (U-21) Відбірна група 4. Глоговец (Словаччина) УКРАЇНА, Словаччина, Словенія, Косово Матчі збірної України:   6 січня Україна – Словенія (початок 17.00) 7 січня Україна – Словаччина (19.00)  8 січня Україна – Косово (17.00)  
Команда, що посяде перше місце, вийде до фінальної частини чемпіонату світу-2017 
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ  
Источник