«Перед кожним тренуванням прошу собі сил та мудрості» - найкращий снайпер «Економуніверситету»

10:57 | 23 декабря 2016
11 та 15 голів забила ліва півсередня «Економуніверситету» Ілона ГАЙКОВА у двох матчах 6-го туру Суперліги проти «Карпат». 11 та 15 голів забила ліва півсередня «Економуніверситету» Ілона ГАЙКОВА у двох матчах 6-го туру Суперліги проти «Карпат». У 7-му турі тернопільський клуб мав приймати «Дніпрянку», але ці ігри були перенесені через велику кількість хворих серед гравців. Таким чином, «Економуніверситет» вже завершив виступи у 2016 році. Його підсумки в коментарі для сайту ФГУ підбила лідер команди. 
Ілона ГАЙКОВА, гравець «Економуніверситету»:      
- Нам було важко. Після попереднього сезону половина дівчат, лідери, завершили навчання і закінчили з гандболом. Залишилась молодь і нам бракує зіграності. Ми боремося за 4 місце: виграли на виїзді один матч у «Спартака», проте програли важливі домашні поєдинки «Реалу». Тепер нам неодмінно потрібно «прибивати» «Спартак» на власному майданчику [матчі пройдуть у лютому 2017 року]. 
26 твоїх голів у двох матчах проти «Карпат» - це вражаючий показник.    Я дуже хвилювалась перед цими іграми. «Карпати» - сильніша, більш досвідчена команда. Відверто кажучи, саме не очікувала, що заб’ю стільки.  


Як бачиш своє гандбольне майбутнє у найближчі роки?  Зараз ти на третьому курсі, а після університету плануєш грати і надалі?  У мене є мрії. Головне це старатися, «пахати» на тренуваннях і тоді результат буде. Перед кожним тренуванням я молюся і прошу Бога дати мені сил та мудрості. У мене були важкі моменти після операції, але я впоралась із цим. Ставлю собі цілі грати і йти вперед. Так, у мене бувають запрошення з інших клубів, проте поки я залишаюсь тут. Звісно, що мені потрібно дуже багато працювати.  
Чия гра з українських гандболісток є прикладом для тебе?  Таких чимало. Подобається Леся Смоглінг за її вміння завжди грати до кінця, в Ірини Глібко класний кидок, а в Анни Редьки хотіла б навчитись її обіграшу.  
23-24 грудня відбудуться останні в 2016 матчі жіночої Суперліги. «Спартак» (Київ) прийматиме «Галичанку» (Львів), а «Реал» (Миколаїв) вдома зіграє проти «Карпат» (Ужгород). Через велику кількість хвороб гравців було прийнято рішення про перенесення матчів у Тернополі між «Економуніверситетом» та херсонською «Дніпрянкою». Ці ігри відбудуться вже у 2017 році. 
Фото – Наталія Боднар  Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник