«Гілязетдінова - дуже хороший воротар». «Галичанка» завершила рік на першому місці Суперліги

19:27 | 24 декабря 2016
У матчах останнього перед Новим роком туру Суперліги львівська «Галичанка» двічі на виїзді перемогла київський «Спартак» (31:14 та 34:18), а ужгородські «Карпати» у Миколаєві були сильнішими за «Реал» (28:20 та 19:34). У матчах останнього перед Новим роком туру Суперліги львівська «Галичанка» двічі на виїзді перемогла київський «Спартак» (31:14 та 34:18), а ужгородські «Карпати» у Миколаєві були сильнішими за «Реал» (28:20 та 19:34). Ігри «Економуніверситет» - «Дніпрянка» перенесені на 2017 рік. Надалі у Суперлізі більш ніж місячна пауза. Статусом одноосібного лідера турнірної таблиці наразі насолоджується «Галичанка», яка виграла всі 14 матчів від початку чемпіонату. Головний тренер команди Тетяна ШТЕФАН у коментарі сайту ФГУ оцінила виступи своїх гандболісток, а також розповіла, кого дуже не вистачає «Галичанці» й висловилась щодо гри голкіперів.      
Тетяна Штефан, головний тренер «Галичанки»:  - У першій частині сезону у нас було дуже багато хороших ігор в чемпіонаті, єврокубках, Балтійській лізі. Ми задоволені тим, як додають дівчата. Вони стають більш впевненими, професіональними у своєму ставленні. Так, ми вибули з Кубку, проте дівчата відчули, що таке європейський рівень. 
Які плани у «Галичанки» на паузу в чемпіонаті? Зараз ідемо на новорічні свята і збираємося 9 січня. 27-29 у нас виїзд на тур Балтійської ліги, а потім матчі чемпіонату проти «Карпат». 
Чи встигне Наталія Савчин відновитися до ігор проти «Карпат»?  Думаю, нам не варто на це розраховувати. За два тижні їй знімуть гіпс і лікарі зроблять усе можливе, аби вона якнайшвидше повернулась у гру. Відсутність Савчин це великий мінус для нас.
Чи будуть в команді зімни під час перерви в Суперлізі? Поки утримаюсь від коментарів на цю тему. 
- У іграх проти «Спартака» ви багато використовувались молодь. Задоволені побаченим?  Дуже добре показує себе Тетяна Поляк. Вона вже повністю влилась у команду і хороше допомагає. Непогано виглядають Ольга Василяка и Олександра Жолобович. Ми бачимо їх помилки і знаємо, над чим ще потрібно працювати. 
А що скажете про Наталію Стрюкову, яка отримала приз найкращої у молодіжній збірній України на Кубку Турчина?    Вона і Олени Косик проводять однакову кількість часу на позиції правої півсередньої. Дівчата справляються, проте в їх діях ще чимало помилок та втрат. 
Чи можна говорити про зростання спортивного майстерності у Марії Гладун – одного з героїв Кубку Турчина минулого сезону? У неї відмінні воротарські данні. Я задоволена її ставленням до роботи, але їй потрібно більше грати і здобувати більше досвіду. У матчі проти «Спартака»  Гладун відбила більше 50% кидків, що є високим показником. 
Інший голкіпер «Галичанки» Єлизавета Гілязетдінова цього сезону була залучена до національної збірної на матчі відбору до чемпіонату світу.  Гілязетдінова дуже сильний воротар. У Балтійській лізі вона витягувала багато м’ячів. Нею я дуже задоволена. Вона у хорошій формі і стала більш упевненою у собі. 

«Галичанки» Леся Смолінг, Наталія Воловник та Єлизавета Гілязетдінова у збірній України      Суперліга. 7 тур  «Спартак»  - «Галичанка» 14:31 (23 грудня), 18:34 (24 грудня),  «Реал» - «Карпати» 20:28 (23 грудня), 19:34 (24 грудня) «Економуніверситет» - «Дніпрянка». Матчі перенесені на 2017 рік

Фото – Євгеній Кравс Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник