«Тренер має знати все, що може непокоїти гравця». Молодіжна збірна почала збори у Конча-Заспі

19:42 | 25 декабря 2016
Національна та молодіжна збірні України розпочали свої збори на олімпійській базі у Конча-Заспі. Національна та молодіжна збірні України розпочали свої збори на олімпійській базі у Конча-Заспі. Доросла команда Віталія Андронова готується до травневих матчів проти Чехії у відборі на чемпіонату Європи-2018. У молодіжної збірної Сергія Ярового попереду січневі матчі відбірного турніру до чемпіонату світу-2017. 26 та 28 грудня між дорослою та молодіжною збірними відбудуться два контрольні матчі в Конча-Заспі. 

25 грудня ранкове тренування молодіжної збірної (U-21) розпочалось з того, що президент Федерації гандболу України Андрій Мельник та член Президії ФГУ Євген Петрушевський представили команді її нового головного тренера Сергія Ярового, в минулому багаторазового чемпіона України, екс-гравця національної збірної, тренера «Шахтаря» (Донецьк/Маріуполь). «Наша команда у дуже складній ситуації, часу на підготовку зовсім небагато, - відзначив Президент ФГУ. - Однак у спорті завжди потрібно ставити найвищі цілі. Ви здатні перемагати, маєте битися один за одного і нікому не дозволяти ображати себе». Сергій Яровий у перших словах до команди сказав, що віддаватиме роботі всю душу, а від гравців вимагатиме дисципліни, порядку та самовідданості. 

Захворіли і пропускають збори правий півсередній Богдан Черкащенко та правий крайній Олександр Лихіна (обидва – ЗНТУ-ЗАБ). Також хворіє й лінійний Іван Бурзак (ZTR-Буревісник), втім у збірній все ж сподіваються, що він встигне відновитись. На першому тренуванні молодіжки взяв участь викликаний до національної збірної лівий півсередній Роман Чосик з польської «Вісли». За словами Сергія Ярового залучатиметься до молодіжної й правий півсередній Ігор Бережний з ЦСКА, який також був викликаний до національної збірної.  
За результатами зборів буде визначені 16 гравців, які вирушать на відбірний турнір до Словаччини.        
Сергій ЯРОВИЙ, головний тренер молодіжної збірної України (U-21)
«Я знаю всіх хлопців, деяких з них вже я тренував раніше. Гадаю, хлопці не злякаються [на відбірному турнірі]. Будуть тренування, теоретичні заняття. З кожним я буду проводити особисті бесіди. Тренеру потрібно знати про все, що може непокоїти гравця. Вже на першому тренуванні я побачив у гравців бажання працювати й досягати поставлених цілей».  
Склад молодіжної збірної України (U-21) на збори у Конча-Заспі (25 грудня)
Головний тренер - Сергій Яровий  Тренер-Олександр Дудко Лікар -Іван Горват

Відбірний турнір до молодіжного чемпіонату світу-2017 (U-21)
Відбірна група 4. Глоговец (Словаччина) УКРАЇНА, Словаччина, Словенія, Косово Матчі збірної України:   6 січня Україна – Словенія (початок 17.00) 7 січня Україна – Словаччина (19.00)  8 січня Україна – Косово (17.00)   Команда, що посяде перше місце, вийде до фінальної частини чемпіонату світу-2017 
Всі фото - Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник