«Сподіваюсь, в команді буде 16 лідерів» - тренер молодіжної збірної України

09:12 | 30 декабря 2016
Молодіжна збірна України (U-21) на базі в Конча-Заспі з 25 по 29 грудня пройшла збори перед поїздкою на початку січня до Словаччини на відбірний турнір до чемпіонату світу-2017. Молодіжна збірна України (U-21) на базі в Конча-Заспі з 25 по 29 грудня пройшла збори перед поїздкою на початку січня до Словаччини на відбірний турнір до чемпіонату світу-2017. Команда Сергія Ярового провела два контрольних матчі проти дорослої збірної України. Зокрема в другому спарингу  молодіжка розпочала в такому складі: у воротах - В’юник, лівий крайній – Артеменко, лівий півсередній – Гурін, правий півсередній / центральний захисник – Горига, лінійний/центральний захисник – Стрельников, центральний/лінійний - Паровинчак, правий крайній – Корелов. Далі на заміну вийшли воротар – Полуботко, Плясун - лівий крайній, Касай - передній захисник/центральний, Бурденюк – центральний, Бережний – правий півсередній, Кравченко – правий крайній. Через хвороби не грали Ільченко, Кобзій, Скиба, Горовий та Бородай.           
Про підсумки зборів розповів Сергій ЯРОВИЙ - головний тренер збірної України (U-21):
«Хлопці горять бажанням і показують максимум на кожному тренуванні. Всі хочуть потрапити в склад та грати. Для них це великий стимул. Єдина неприємність  - це велика кількість хвороб. У нас вибули 8 гравців, 5 з них захворіли вже тут на зборах. 
На всіх позиціях у нас гідні виконавці. Якби не ця епідемія, то ми б ще якісніше підготувались. У нас всі позиції закриті. Хотілося б трохи більш впевненої гри від воротарів та від задньої лінії. Їм потрібно відчути себе. Хлопці дещо скуті. Можливо, це пов’язано з тим, що вони грали проти старших гандболістів і був мандраж. В цілому, тим, що ми зробили на зборах, я задоволений. 
У збірній гравці різного віку – від 1996 до 1998 років народження. Хто має стати лідером команди у відбірному турнірі?  Кожен з них може стати лідером. Так, у цьому віці різниця в 1-2 роки має велике значення і молодші хлопці тягнуться за старшими. Не скажу, що у нас хтось випадає. Всі хлопці у мене молодці. Подивимось , що покажуть офіційні ігри. Я сподіваюсь, що у нас будуть 16 лідерів, 16 гравців, які заряджені однією ідеєю і ми будемо як одна родина і все у нас вийде . 
  Олександр Касай та Владислав Паровинчак  - кандидати до збірної України (U-21)
Наскільки справляється з функціями розігрую чого Владислав Паровинчак? У нас два розігруючі випали через хвороби і матч проти національної збірної розпочинав Паровинчак. Він універсальний гравець і може грати на різних позиціях. Молодець. Мені подобається його зарядженість, самовідданість. Такі люди команді потрібні, які можуть закрити кілька позицій.       
Чи достатньо такої зарядженості у Максима Стрельникова?  На тренуваннях Макс може розізлитися і його подекуди потрібно зупиняти. Так, по натурі він дуже спокійна людина, але, якщо потрібно буде, він впорається з усім. Макс може зробити те, чого ми від нього очікуємо. 
  Моменти контрольного матчу збірна України – молодіжна збірна України
Як проявив себе Дмитро Горига?   У нас всіх хлопці гідні, зокрема і Дмитро Горига, який також може закрити кілька позицій. Ми пробували його на різних позиціях і в нападі, і в захисті. Я задоволений ним. 
Що відомо про наших суперників о відбору і яке завдання стоїть перед командою?  Наша Федерація надала нам відео суперників. Це дуже серйозні команди. Будемо боротися і намагатись показати все, що ми вміємо. У них є велика перевага в тому, що вони більш зіграні. Вони частіше беруть участь у  різних турнірах. Наша перевага – це наш дух. Наше завдання показувати гідну гру в кожному матчі і грати на перемогу.  
Склад молодіжної збірної України (U-21) на зборах у Конча-Заспі (25-29 грудня) Головний тренер - Сергій Яровий  Тренер-Олександр Дудко Лікар -Іван Горват
Відбірний турнір до молодіжного чемпіонату світу-2017 (U-21) Відбірна група 4. Глоговец (Словаччина) УКРАЇНА, Словаччина, Словенія, Косово Матчі збірної України:   6 січня Україна – Словенія (початок 17.00) 7 січня Україна – Словаччина (19.00)  8 січня Україна – Косово (17.00)   Команда, що посяде перше місце, вийде до фінальної частини чемпіонату світу-2017 
Всі фото - Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник