Президент ФГУ: «Сподіваюсь, гандбол стане видом номер один»

13:25 | 03 января 2017
Президент Федерації гандболу України Андрій МЕЛЬНИК у коментарі сайту ФГУ підбив підсумки 2016 року для національних збірних, розказав про збільшення державного фінансування гандболу, торкнувся теми змін у формуванні молодіжних збірних, а також висловився на інші важливі теми. Президент Федерації гандболу України Андрій МЕЛЬНИК у коментарі сайту ФГУ підбив підсумки 2016 року для національних збірних, розказав про збільшення державного фінансування гандболу, торкнувся теми змін у формуванні молодіжних збірних, а також висловився на інші важливі теми.     Конча-Заспа. Головний  тренер молодіжної збірної Сергій Яровий, президент ФГУ Андрій Мельник.
Андрій Мельник, президент ФГУ: 
«Зараз всі перемагають завдяки обороні та бійцівським якостям»
З 6-го по 8-е січня чоловіча молодіжна збірна зіграє у відбірному турнірі до чемпіонату світу. На зустрічі з командою на зборах ви багато говорили про бійцівські якості. Це буде найбільш важливим?
Гандбол – колективна гра і я багато уваги звертаю на мікроклімат в команді.  Якщо вони не будуть битися один за одного та за тренера, результату не буде. У нас небагато часу, щоб награвати зв’язки, але бійцівський дух має бути присутнім. Зараз всі грають і досягають успіху передусім завдяки грі від захисту й бійцівськім якостям. Перемагає та команда, яка жорсткіше діє в нападі та захисті.    Ми їдемо перемагати, хоча розуміємо: у нас новий тренер і, фактично, нова команда. Втім навіть якщо, щось піде не так, ми все одно будемо триматися нашого нового курсу. Велика ставка робиться на гравців 1998 року, ми веземо багато молоді. Цей вік у перспективі ми бачимо у фіналі чемпіонатів світу та Європи. 
Сподіваємося, що Сергій Яровий передасть команді свій досвід. У нього молоді, гарячі гравці. Не можна, щоб вони влаштували «бій-біжи». У такому віці гравців слід зупиняти і показати на пальцях, що конкретно їм робити. Сподіваємось, у нового тренера це вийде. Він був класним гандболістом і має вдосталь знань. 
Чоловіча збірна України на зборах у Конча-Заспі в грудні 2016-го
«Я завжди відстоював Віталія Андронова»
Завершення року для дорослих національних збірних було переможних. Чоловіки виграли у Ісландії у відборі до чемпіонату Європи, а жінки стали першими у першому для себе етапі відбору до чемпіонату світу. Ми так довго йшли до перемоги . Я стільки чув питань щодо Віталія Миколайовича Андронова [тренер чоловічої збірної України], але завжди відстоював його. Переконаний: не може тренер за один відбірний цикл дати результат. Я сподіваюсь, що ця перемога не була останньою і ми вийдемо з групи. Сьогодні є емоційний підйом. Рік все ж таки позитивний. Чоловіча збірна прогресує. Жіноча збірна - також. 
«Гандбол вперше в Україні потрапив до першої групи фінансування»
Важливий момент для нас – дитячо-юнацький напрямок . Зараз беруть участь достатньо команд всіх вікових категорії та різних рівнях  у Чемпіонаті України з гандболу  . Це дуже великий прогрес. Ми отримали велику підтримку від Національного Олімпійського  комітету, Міністерства молоді та спорту, Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України. НОК України  побачив, що ми ідемо у правильному напрямку  і на Асамблеє НОК (14 грудня 2016) одноголосно проголосував   включити гандбол до  числа пріоритетних видів спорту. Це великий кредит довіри і велика заслуга  всіх, хто пов'язаний з українським гандболом. Величезна подяка гравцям, тренерам, дитячим тренерам. 
У 2016-му жодна з наших молодіжних та юніорських національних команд не досягла успіху у відбірних турнірах. Які висновки з цього зроблені? 
Ми зробили висновки і вирішили, що тепер будемо формувати збірні команди з урахуванням циклів. Одним з перших - це молодіжна збірна 1998 року. На її прикладі почнемо реформувати юнацькі збірні команди.. Наприклад, на відбірний турнір до Чемпіонату Світу серед команд 1996 року народження ми веземо  1998-й р.н. Найкращі з гравці 1996 р.н. теж неодмінно матимуть шанс, але, якщо ми маємо два рівних гравця 1996 та 1998 р.н, то поїде молодший.
Кубок Турчина-2016. Жіноча збірна України
«Сподіваюсь, гандбол стане видом номер один»
Хочу подякувати пресі, яка нас підтримувала, хочу подякувати компанії JOMA, яка не тільки виконує всі умови контракту, а навіть більше – йде нам назустріч. Хочу подякувати батькам гандболістів та гандболісток , які виховали таких хороших особистостей. Сподіваюсь, у нас все вийде і гандбол буде видом спорту номер один. 
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник