Україна – Словаччина. Вирішальний гол за три секунди до сирени

22:55 | 07 января 2017
Молодіжна збірна України порадувала хорошою грою та бійцівськими якостями у матчі другого туру відбірного турніру до чемпіонату світу 2017. Молодіжна збірна України порадувала хорошою грою та бійцівськими якостями у матчі другого туру відбірного турніру до чемпіонату світу 2017. У Словацькому Головеці команда Сергія Ярового зустрічалась з господарем триденних відбірних змагань - збірною Словаччини. Поразки в стартовому турі від Словенії 25:32 не залишала нашій збірній інших варіантів: словаків потрібно було неодмінно перемагати. І Україна цілком заслуговувала на бажаний результат. 

В’юник у воротах, Артеменко – лівий крайній, Горовий - лівий півсередній, Кобзій  - центральний, Горига – правий півсередній, Кравченко – правий крайні, Скиба – лінійний. Так виглядав стартовий склад нашої команди у нападі, а в обороні в центр виходив Стрельников. 
Жодного разу за весь матч наша команда не поступалась в рахунку. По ходу першою половини перевага хлопців Ярового доходила до 6 голів (12:6, 13:7). Всі, хто виходили на площадку робили внесок в загальну справу. Багато забивала задня лінія. У складній ситуації не боявся брати відповідальність на себе Горига (5 голів), з 10 метрів сміливо кидав Ігор Гурін, який вийшовши на заміну в середині першого тайму, надалі став основним лівим півсереднім і настріляв 6 голів. 
У воротах неодноразово рятував В’юник. Надійно грав весь захист, який за перший тайм пропустив лише 11 голів. Але надалі захищатись ставало дедалі важче. Азербайджанські судді чи не кожний фол наших оборонців карали двохвилинним штрафом. Українців за матч вилучали 11 разів, а словаків лише 4-ри. Отримавши три двохвилинних штрафи, а з ними і червону картку достроково вибув з гри Горига. Червона картка і в Стрельникова. Центр захисту виявився послабленим і саме через центр  - після пасу в лінію - словаки забили рятівний для себе гол, зрівнявши рахунок за три секунди до фінальної сирени. В підсумку драматична нічия - 24:24. 

Цей результат залишає Словаччині шанси на перше місце. Для цього господарям потрібно в заключному турі перемогти Словенію. Україна на путівку на чемпіонат світу вже не претендує, проте у грі проти Косово наша команда вочевидь захоче перемогти. 
Відбірний турнір до молодіжного чемпіонату світу-2017 (U-21) Відбірна група 4. Глоговец (Словаччина)
6 січня УКРАЇНА – Словенія 25:32 (10:13) Словаччина – Косово 28:20 (16:7)
7 січня Косово – Словенія 25:34 (12:16) УКРАЇНА – Словаччина 24:24(14.11)
8 січня УКРАЇНА – Косово (17.00) Словенія – Словаччина (19.00)

Команда, що посяде перше місце, вийде до фінальної частини чемпіонату світу-2017  
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ          
Источник