Жінки проти чоловіків: «Галичанка» зіграла з КДЮСШ-ЛДУФК

15:25 | 19 января 2017
Вчора, 18 лютого, відбулося цікаве львівське гандбольне дербі: «Галичанка» провела спаринг-матч з чоловічою командою КДЮСШ-ЛДУФК. Вчора, 18 лютого, відбулося цікаве львівське гандбольне дербі: «Галичанка» провела спаринг-матч з чоловічою командою КДЮСШ-ЛДУФК. Обидві команди у чемпіонаті України виступають в Суперлізі. 
«Галичанки» поступилися з рахунком 25:33, але колегам-гандболістам дали гідний бій. 
Докладніше про такий нетиповий спаринг розкажуть головна наставниця «Галичанки» Тетяна Штефан, а також другий тренер Анжела Савченко, яка була суддею цієї гри.
- Як виникла ідея проведення подібного спарингу? Чи вперше «Галичанка» грає з чоловічою командою?
Тетяна Штефан: Вже не раз грали з чоловіками і саме з цією командою. Ідея спільна. Як і колись ми зідзвонилися з одним з тренерів КДЮСШ-ЛДУФК Валерієм Мельником та домовились про спаринг. Такі ігри дуже корисні. По-перше, чоловіки набагато сильніші фізично. По-друге, у зв’язку зі святами виникла значна перерва у змагальних матчах. Тож, ми попрактикувалися перед виїздом на четвертий тур Балтійської ліги, а гандболісти КДЮСШ-ЛДУФК розім’ялися перед черговим туром чемпіонату України. 
- Чи сміливо дівчата змагалися з чоловіками?
Анжела Савченко: Так. Характер намагалися проявити абсолютно всі. В деяких моментах, звичайно, дівчатам важко було протистояти хлопцям – все ж суттєва різниця у фізичних даних. Особливо нелегко було нам в захисті, коли гравці КДЮСШ-ЛДУФК нападали. Але коли атакували ми, також створювали хороші моменти, вдалися зв'язки з нашими лінійними, виходили певні комбінації.  Хоча були і нереалізовані голи при виходах один на один з воротарем, над чим нам потрібно працювати. Також втрачали м’яч, що призводило до контрнападів суперника. 
Відзначу, що наші воротарі в особливо небезпечних ситуаціях почувалися впевнено. Єлизавета Гілязетдінова відбила 7-метровий кидок і зробила кілька хороших сейвів при виходах один на один. Та й другий голкіпер Марія Гладун у другому таймі парирувала кидки з шести метрів.
- А крім різниці у фізичній силі чим ще особливі ігри  з чоловіками?
Анжела Савченко: Чоловіки швидші, рухи в них різкіші та й кидок сильніший.
- На вашу думку, чоловіки грали на повну силу чи все-таки десь шкодували дівчат?
Тетяна Штефан: На мою думку, чоловіки викладалися на всі сто: виконували сильні кидки, пробивали з десяти метрів – все, як на справжніх змаганнях. Звичайно, не штовхали, не смикали дівчат – вважаю, це приклад того, як мають грати професіонали».
Розмовляла Наталія Васьо
Источник