«Гандбол отримав пришвидшення». Підсумки чемпіонату світу-2017

10:25 | 31 января 2017
У Франції завершися чемпіонат світу. У Франції завершися чемпіонат світу. Перемігши у фіналі Норвегію, золото завоювали господарі турніру, а їх головна зірка – розігруючий Нікола Карабатіч – був визнаний найбільш цінним гравцем турніру. Чемпіонат світу показав, в якому напрямку розвивається сучасний гандбол. Своїми враженнями від турніру з сайтом ФГУ поділився головний тренер молодіжної збірної України Сергій Яровий.  
Сергій Яровий:   «У фіналі збірна Норвегії зробила все, що могла, зіграла тактично грамотно, але Франції довела, що саме вона є наразі найсильнішою командою у світу. 
У першому таймі фіналу норвежці нав’язали суперникам свою тактику. Вони робили все правильно: запропонували дуже високий темп, піднявши швидкість до максимуму, ймовірно, намагались знесилити суперників, у яких більше вікових гравців. На початку зустрічі господарі прийняли таку гру і поступались в рахунку, але після перерви внесли потрібні корективи. Французи заспокоїли гру і завдяки досвідченим  виконавцям довели матч до впевненої перемоги. Позначилось і те, що у Норвегії було на день менше відпочинку перед фіналом, а на стадії 1/2-ї норвежці провели набагато більш важкий поєдинок, ніж Франція.  

Навіть якщо деякі лідери Франції дійсно завершать виступи у національній збірній, французька команда не припинить бути однією з найсильніших у світі. Франція виграла останній молодіжний чемпіонат світу і відразу 4-ро гравців тієї команди виступали вже в складі національної збірної на домашньому чемпіонаті світу. Франція, як і раніше, на підйомі. Велика кількість уболівальників на трибунах показують, що цей вид спорту є дуже популярним у країні. 

Найбільш цінним гравцем чемпіонату світу-2017 був визнаний Нікола Карабатіч. Згодні з таким рішенням? Так, адже на Карабатічі тримається вся гра збірної Франції. Він – найкращий гравець світу останніх років. Але гідними нагороди були й інші гравці. Наприклад, центральний збірної Норвегії Сандер Сагосен і дуже сильними в багатьох командах є воротарі. 

Чи можна за підсумками турніру говорити про нові тенденції у світовому гандболі ? На перше місце у грі виходить швидкість та сила. Якщо раніше тренери намагались винайти тактичні новинки, то тепер вже менше довгих розіграшів, комбінацій.  Все вирішується за рахунок індивідуальних якостей. Гандбол отримав пришвидшення. Позначились і зміни в правилах: гра стала ще більш динамічно, без затримок. 
Також чемпіонат світу показав наскільки великою є роль воротарів. Без хорошого голкіпера добитися результату неможливо. 
Всі фото - francehandball2017.com Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ   
Источник