Багато боротьби і мало змісту. В Суперлізі «Карпати» перемогли «Галичанку»

09:25 | 05 февраля 2017
У жіночій Суперлізі «Карпати» вдома вирвали перемогу у «Галичанки» (23:22) та скоротили до 2-х очок відставання від львів’янок у турнірній таблиці. У жіночій Суперлізі «Карпати» вдома вирвали перемогу у «Галичанки» (23:22) та скоротили до 2-х очок відставання від львів’янок у турнірній таблиці. Вирішальними стали голи гравців ужгородської команди Тетяни  Кильч та Вікторії Гички, які вони забили на 60-й хвилині зустрічі. 5-го лютого також в Ужгороді відбудеться повторний поєдинок фаворитів чемпіонату. Є всі передумови очікувати, що він буде настільки ж захопливим та емоційним, як перший. Але при цьому командам, вочевидь, потрібно додати і в якості гри, адже той гандбол, що суперниці показали на майданчику СК «Юність» в суботньому двобої, на жаль, був не дуже високого ґатунку. Головний тренер збірної України Борис Чижов після гри був засмученим. 
Борис Чижов, головний тренер збірної України: Для глядачів це був емоційний матч: безкомпромісно боротьба, цікава розв’язка, вилучення… Але не було якості грі, не було навіть базових тактичних схем. Як для збірної цей матч нічого не дав. 
«Галичанка» виглядала фаворитом, але останнім часом львівська команда пригальмувала. Знову ж таки про тактичний малюнок: його в грі «галичанок» не було. Команда перейшла на невисоких гравців, які намагались діяти за рахунок швидкості та обіграшів. Так, вони обігрували один в один, проте всі інші гравці в цей час стояли на місці і далі йшла передача в боротьбу, або була втрата. «Карпати» захищались високо і в’язали задню лінію «Галичанок», які через невисокий зріст не могли загрожувати кидками здалеку, підходили ближче, де їх вже зустрічали господарки. «Галичанка» відпустила гру. Кожна брала м’яч, обігрувала, а далі віддавала невідомо куди.     Не показали виконання й півсередні. У «Карпат» Компанієць непогано виглядала в захисті, але в нападі зіграла невдало (2 голи/ 9 кидків) ще й заробила вилучення. У «Галичанки» неефективно атакувала Стрюкова
Окрім півсередніх в  Україні також є проблема з крайніми. Вони мають не тільки швидко бігати, але й володіти виконавчою майстерністю. Такої майстерності в цьому матчі крайні не проявили, не реалізовували свої моменти».
Суперліга. 4 лютого  Карпати (Ужгород) – Галичанка (Львів) 23:22 (9:10)






Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник