Хто з гандболісток «Галичанки» гратиме у збірних командах України – національній та молодіжній

12:57 | 10 февраля 2017
Головний тренер «Галичанки» Тетяна Штефан оголосила імена гандболісток, яких цього року викликають до лав національної та молодіжної збірних команд України. Головний тренер «Галичанки» Тетяна Штефан оголосила імена гандболісток, яких цього року викликають до лав національної та молодіжної збірних команд України. 
- Тетяно, для кожної команди якісним показником її рівня є потрапляння гравців до  національної збірної України. Вже відомо скількох Ваших гандболісток хочуть бачити у збірній? - Попередньо нам  говорили, що до збірної потраплять чотири гандболістки «Галичанки»: воротарка Єлизавета Гілязетдінова та польові гравці Леся Смолінг, Наталія Воловник, Наталія Стрюкова.  Під питанням залишається Марина Коновалова. На мою думку, Марина також заслуговує на перебування в лавах збірної, нам обіцяли подумати щодо неї. Офіційні списки очікуємо за кілька днів, тоді і зможемо оголосити остаточну кількість наших гравців у національній збірній. 
Ті гандболістки, які увійдуть до спискового складу, 11-15 березня пройдуть збори у Конча-Заспі, а 17-19 березня змагатимуться на турнірі в Польщі. Сподіваюся, там наші гравчині добре зарекомендують себе і так само будуть обрані для участі у червні в раунді плей-офф кваліфікації до чемпіонату світу-2017.
(зліва направо Наталія Воловник, Наталія Стрюкова, Леся Смолінг, Єлизавета Гілязетдінова)
- А чи побачимо «галичанок» у молодіжній збірній команді України? - Насамперед повідомлю Вам, що керманичем молодіжної збірної команди України призначено Віталія Надича – тренера, який виховує резерв для «Галичанки» у Львівському училищі фізичної культури. А до збірної потрапляють наші Тетяна Поляк, Олександра Жолобович, Мар’яна Маркевич. Цих дівчат очікує відбір на чемпіонат Європи серед гравців до 19 років. Відбіркові ігри відбудуться 17-19 березня у Хорватії, а саме гандбольне Євро - у липні цього року. 
Дуже приємно, що наші гравці виступають у збірних різних вікових категорій.
  (зліва направо Олександра Жолобович, Тетяна Поляк).
P.S. Як повідомив головний тренер молодіжної збірної Віталій Надич до складу його команди також увійдуть три учениці відділення гандболу Львівського училища фізичної культури: Софія Пихайленко, Юлія Головко та Марія-Луїза Воронова. 
Підготувала Наталія Васьо  Світлини Анжели Савченко
Источник