Гандбольна «Галичанка» й без кількох лідерів здолала херсонську «Дніпрянку»

10:10 | 18 февраля 2017
Вчора, 17 лютого, львівська «Галичанка» на домашньому майданчику зіграла з  херсонською «Дніпрянкою» перший матч в межах другого кола І етапу чемпіонату України жіночої гандбольної Суперліги сезону 2016/2017 рр. Вчора, 17 лютого, львівська «Галичанка» на домашньому майданчику зіграла з  херсонською «Дніпрянкою» перший матч в межах другого кола І етапу чемпіонату України жіночої гандбольної Суперліги сезону 2016/2017 рр. 
Підопічні Тетяни Штефан та Анжели Савченко здолали гостей з рахунком 29:23 (15:13). 

Нагадаємо, що через травми у матчах проти «Дніпрянки» не змогли зіграти кілька провідних гандболісток «Галичанки». Це Наталія Савчин, Мар’яна Маркевич, Вікторія Сідлецька та  Наталія Стрюкова.  А оскільки «Дніпрянка» - один з найсерйозніших суперників Суперліги, то наставникам «Галичанки» необхідно було якось компенсувати відсутність на майданчику одразу чотирьох своїх лідерок. Як вирішували цю проблему, розповіла другий тренер «Галичанки» Анжела Савченко в післяматчевому коментарі:
«У нас було менше двох тижнів на пошук рішення. Відсутність Наталії Савчин була прогнозована (вона ще відновлюється після минулорічної травми), а ось Мар’яна Маркевич, Вікторія Сідлецька та  Наталія Стрюкова несподівано, ще й одночасно, випали з гри. Нам терміново довелось напрацьовувати нові схеми, чим активно і займалися упродовж тижня перед матчами з «Дніпрянкою».
Найбільші проблеми виникли з задньою лінією, адже там залишилась одна лівша Олена Косик. На тренуваннях пробували на цій лінії Наталію Туркало, виводили на позицію півсередньої Наталію Воловник. А вже у матчі з «Дніпрянкою» дивилися, яку ж схему оптимально вдається втілити гравцям задньої лінії.
Шукали заміну і центральній захисниці Вікторії Сідлецькій. У грі з херсонками основною лінійною стала  Наталія Сабова - вона відпрацювала на майданчику практично весь матч, лише наприкінці замінили її Ольгою Василякою. В захисті чергували Лесю Смолінг - Тетяну Поляк.
Отож, ми випробували напрацьовані на тренуваннях схеми. Побачили хороші моменти, але були і певні недоліки – не всім задоволені.  Добре, що перемогли, але в принципі могли би зіграти краще».

Довідка. Гандбол. Жінки. Чемпіонат України. Суперліга сезону-2016/2017
Друге коло. Перший етап. Перший ігровий день.
 «Галичанка» (Львів) – «Дніпрянка» (Херсон) - 29:23 (15:13).
17 лютого. Початок – 17:30. Львів. Спорткомплекс ЛНУ імені Івана Франка.
Судді: Ракітіна Тетяна, Ткачук Ірина (обидві – Київ).
Делегат ФГУ: Валерій Козарецький (Тернопіль).
 «Галичанка»: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун – Олена Косик (5 голів), Леся Смолінг (5), Наталія Воловник (4), Тетяна Поляк (3), Марина Коновалова (2), Анастасія Дорожівська (2), Наталія Сабова (2), Ілона Гайкова (2), Софія Давидянц (2), Анастасія Баранович (1), Олеся Парандій (1), Наталія Туркало, Ольга Василяка, Олександра Жолобович. 
Тренери: Тетяна Штефан, Анжела Савченко.
«Дніпрянка»: Тетяна Чорнявська, Тетяна Кузеванова – Катерина Кандибей (10), Тетяна Попович (3), Валерія Кириллова (3), Маргарита Гречка (2), Анастасія Головко (2), Юлія Ткаченко (2), Кароліна Савченко (1), Христина Гречка, Анна Дябло, Дарина Сурган, Поліна Трубіцева, Марина Поцелуєва, Ірина Павлик, Тетяна Кузеванова, Софія Лисенко, 
Тренери: Михайло Милославський,  Борис Милославський.
7-метрові кидки (пенальті): 4 кидки / 4 реалізовано – 9 / 9.
2-хвилинні вилучення: Олена Косик, Ілона Гайкова  - Дарина Сурган, Анастасія Головко.
 Попередження: Олена Косик, Тетяна Поляк, Софія Давидянц – Анастасія Головко, Поліна Трубіцева, Дарина Сурган.  Сьогодні об 11 годині команди зіграють другий матч. 
Підготувала Наталія Васьо Світлини Романа Шарого
Источник