Тренер ЗНТУ-ЗАБ: «У наших гравців є психологічний бар’єр перед ЦСКА. Маємо його зняти»

09:55 | 27 февраля 2017
28 лютого за Запоріжжі на арені ЗАБ відбудеться один з центральних матчів у боротьбі за бронзу Суперліги. 28 лютого за Запоріжжі на арені ЗАБ відбудеться один з центральних матчів у боротьбі за бронзу Суперліги. ЗНТУ-ЗАБ прийматиме київський ЦСКА. У двох попередніх матчах суперники обмінялись домашніми перемогами  (29:17 в Запоріжжі та 24:19 у Києві). Перед третім поєдинком коментар сайту ФГУ дав головний тренер ЗНТУ-ЗАБ Ростислав Ланевич. Він розповів про психологічний бар’єр перед ЦСКА та про складні попередні маті ЗНТУ-ЗАБ – важку перемогу в чемпіонаті проти «ЗТР-Буревісника» (25:24) і поразку від «Дюделанжа» (Люксембург) в Кубку Виклику (54:57 за сумою двох матчів). 
Ростислав Ланевич, головний тренер ЗНТУ-ЗАБ: «Матч проти ЦСКА буде одним з визначальних в чемпіонаті і ми  до нього наполегливо готуємося. Так, мені також здається, що у наших гравців є психологічний бар’єр перед київської командою і ми випробовуємо різні методи, щоб цей бар’єр подолати. Перед домашнім поєдинком це спрацювало, але у виїзному, на жаль матчі – ні.
«ЗТР-Буревісник» дуже добре налаштувався на матч з нами. Це не був прохідний поєдинок. Боротьба точилась з першої і до останньої секунди. Хоча ми перемогли, але я не був задоволений змістом гри. Причини ми проаналізували. 
Проти «Дюделанжа» нам забракло десь везіння, майстерності, позначилась і важка дорога до Люксембурга. У наших суперників, насправді, хороший склад, гравцям в середньому по 25 років, є легіонери. У них хороший чемпіонат і у важких ситуаціях вони не втрачали спокою. Світовий гандбол і надалі вирівнюється.  
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник