Суперліга: «Мотор» втретє переміг ZTR

09:25 | 01 апреля 2017
У матчі фаворитів чоловічої Суперліги «Мотор» завдав поразки головному конкуренту – ZTR 36:24. У матчі фаворитів чоловічої Суперліги «Мотор» завдав поразки головному конкуренту – ZTR 36:24. Команда Миколи Степанця повела 12:5. Гандболістам ZTR під кінець першого тайму вдалось скоротити відставання до двох голів 16:18, але після перерви перевага «Мотора» стала беззаперечною. 

Чинний чемпіон наблизився до п’ятого титулу поспіль. «Мотор» виграв всі матчі чемпіонату, натомість у ZTR вже 6 втрачених очок. Вирішальним має стати наступний матч лідерів турнірної таблиці. «Мотор» та ZTR зустрінуться між собою 14 квітня. Це буде їх четвертий поєдинок. В разі перемоги моторовіців, їх можна буде вітати з чемпіонством, адже різниця зросте до 8 очок. Якщо виграє ZTR, то, з високою ймовірністю, ми побачимо золоту серію. Нагадаємо, серію до двох перемог за золото буде призначено, якщо між першою та другою командами в турнірній таблиці буде різниця менше 6 очок.     

«Мотор» (Запоріжжя) - ZTR (Запоріжжя) - 36:24 (18:16) Суперліга. Запоріжжя. 31 березня. ПС ЗС «Мотор»: Комок (17%), Кірєєв (52%); Денисов (1/2), Дорощук (4/5), Жук (2/2), Жуков (4/6), Козакевич (2/5), Кубатко (4/5), Малашинскас (1/1), Калараш (0/1), Пуховський (9/11), Сорока (5/6), Целищев, Шевельов (2/3), Шельменко (2/3); Бурка (н.в.) Головний тренер: Микола Степанець. ZTR: Деревянкін, Крючков, Попов; Акименко (8/18), Артеменко (0/1), Бурзак (2/2), Ганчев (1/3), Звездов, Карамишев (6/12), Константинов (1/2), Северин, тільта (5 / 13); Бережний (1/3), Корелов (0/2). Головний тренер: Віталій Нат. Семиметрові: 3/3 - 6/3.  Штрафний час: 8 - 10.

Микола Степанець, головний тренер ГК «Мотор»: «Почали добре, по ходу першого тайму наша перевага сягала семи м`ячів. Ми хотіли підтримувати цей високий ритм, але, на жаль, не вийшло. ZTR зумів скоротити відставання до двох м`ячів. Тим не менш, у другому таймі ми змогли розвинути свій успіх і досягли непоганого переваги. Звичайно, у нас є помилки. Прості помилки. А для того, щоб грати в Лізі чемпіонів, від них треба позбавлятися. Наші гравці, ті, що молодші, від гри до гри додають, а більш досвідчені удосконалюються. Ще два місяці в чемпіонаті, і розслаблятися жодним чином не можна. Попереду одна гра з ZTR в чемпіонаті. Буде і розіграш Кубка України. А перед нами стоїть завдання виграти обидва трофеї.»
Захар Денисов, гравець ГК «Мотор»: «Почали нормально, тримали хороший темп, але десь у середині першого тайму трошки втратили контроль над грою. Пішов якийсь сумбур, не забили кілька м`ячів. Почалася паніка в захисті, і ZTR скоротив відставання до двох м`ячів. А на другий тайм ми вийшли, знайшли  свою гру і довели матч до логічного кінця».

Віталій Нат, головний тренер ГК ZTR: «Вкотре нас підвела коротка лава запасних. Перший тайм ми билися на рівних, поступилися лише два м`ячі. На жаль, травмувався Олексій Ганчев. Поки ми не знаємо, наскільки це серйозно. Тому більшу частину матчу на місці правого півсереднього грав Андрій Акименко. Зіграв непогано. В кінці гри виявилася проблема з ногою у Максима Карамишева. При сьогоднішньому темпі гри в сучасному гандболі дуже складно, як би фізично не був готовий гравець, відіграти без замін усі 60 хвилин. Потрібні заміни. Потрібно давати можливість гравцям отримати короткочасний відпочинок. На жаль, у нас на сьогоднішній день коротка лава. Ми не можемо похвалитися тим, чим може похвалитися «Мoтop», тренерський штаб якого постійно робить ротацію і підтримує високий темп гри. За рахунок цього команда не так втомлюється. У нас такого, на жаль, немає. Звідси і такий результат».
Максим Карамишев, гравець ГК ZTR: "Перший тайм ми боролися. А в другому почали підсаджуватися, важко було фізично. Важко було бігти. І все ж ми старалися. Гандбол - жорстка контактна гра, звідси велика кількість травм у гравців. Не обійшлося і сьогодні без травм, на жаль».
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник