Фінальний етап Суперліги. «Галичанка» зуміла відігратись у матчі проти «Дніпрянки»

10:24 | 08 апреля 2017
У Херсоні стартував Фінальний етап Суперліги серед команд групи «А». У Херсоні стартував Фінальний етап Суперліги серед команд групи «А». «Галичанка», «Карпати» та «Дніпрянка» розігрують між собою медалі чемпіонату. У першому матчі з’їзного туру господарі - «Дніпрянка» - зустрічалась з лідером турнірної таблиці – «Галичанкою». Херсонська команда виграла перший тайм 13:11. В другому ж вперед вийшла «Галичанка» . За сім хвилин до кінця матчу різниця в рахунку була мінімальною (21:22), проте надалі львівські гандболістки зробили вирішальний ривок і здобули важку перемогу 26:20. 12 голів у «Галичанці» провела Леся Смолінг, за «Дніпрянку» 9 разів закинула Альона Каменщик.  
8 квітня тур продовжиться матчем «Дніпрянка» - «Карпати», 9 квітня зіграють «Галичанка» та «Карпати».

«Дніпрянка» (Херсон) - «Галичанка» (Львів) – 20:26 (13:11). Суперліга. Фінальний етап. 7 квітня Херсон. Спорткомплекс ХВУФК. Судді: Ракітіна Тетяна, Ткачук Ірина (обидві – Київ). Делегат ФГУ: Василь Пюрко (Волочиськ). «ДНІПРЯНКА»: Чорнявська, Кузеванова; Каменщик 9, Ткаченко 5, Попович 2, Сорокіна 2, Кандибей 1, Головко 1, Гречка, Дябло, Сурган, Трубіцева, Поцелуєва, Павлик, Кузеванова, Кириллова, Калигіна. Тренер: Михайло Милославський. «ГАЛИЧАНКА»: Гілязетдінова, Гладун – Смолінг 12, Воловник 4, Парандій 2, Косик 2, Коновалова 2, Сідлецька 2,  Туркало 1, Баранович 1, Маркевич, Дорожівська, Сабова, Стрюкова, Гайкова, Давидянц. Тренер: Тетяна Штефан. Семиметрові: 10/9– 0. Двохвилинні вилучення: 2 - 3.

Михайло Милославський, головний тренер «Дніпрянки»:  «В першому таймі ми зіграли на своєму максимумі, буквально вивернулись навиворіт і на перерву пішли з перевагою в рахунку - 13:11. Ми діяли дисципліновано, не поспішали, володіли м’ячем, помилялись менше  за «Галичанку». «Дніпрянка» встигала повертатись в оборону, тримали потрібний нам темп. «Галичанка» намагалась підняти швидкість, але ми уповільнювали гру. 
На жаль, в другом таймі в наших діях в нападі з’явилось більше недбальства, ми почали поспішати, й перестали грати до вірного. У нас немає такої глибини складу як у «Галичанки». Хоч у нас і 16 гравців на лаві, але фактично ми грали удев’ятьох.  Ми зробили кілька непідготовлених кидків і це відразу повернулось до нас голами. «Галичанка» вийшла вперед 18:16. Ми ще напружились й скоротили до одного м’яча (20:21), але потім пропустили 5 голів поспіль. На останні 3 хвилини я повністю зняв основний склад. Вони вже ледь пересувались, а у нас попереду матч ще життя або смерті проти «Карпат». Якщо ми втратимо в ньому очки, то втратимо і шанси на друге місце. 
На грі з «Галичанкою» зала була заповнена глядачами. Хоч ми і програли, але всі отримали задоволення, адже була інтрига».  
Суперліга. Група А 1. «Галичанка» - 40 очок (21 гра), 2. «Карпати» - 32 (20), 3. «Дніпрянка» - 26 (20).
Фінальний етап. Група «А»  Херсон. 7 – 9 квітня  7 квітня. «Галичанка» – «Дніпрянка» 26:20 8 квітня. «Дніпрянка» - «Карпати» . Початок – 16.00 9 квітня. «Галичанка» - «Карпати». Початок – 13.00
Всі фото – Євгеній Кравс СЕРГІЙ ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник