Фінальний етап Суперліги. «Карпати» перемогли «Дніпрянку»

11:37 | 09 апреля 2017
В Херсоні триває перший тур фінального етапу Суперліги. В Херсоні триває перший тур фінального етапу Суперліги. В другий день змагань «Дніпрняка» зустрічалась з «Карпатами». Перед грою тренер херсонської команди Михайло Милославський заявив, що тільки перемога залишить його команді шанси на срібло чемпіонату. 
До 8-ї хвилини на майданчику точилась рівна боротьба. Далі справи пішли краще у «Карпат», які усі свої результативні атаки розпочинали від вдалих захисних дій. Проте господарки туру не збирались пасти задніх на очах у власних вболівальників і зуміли під кінцівку тайму, зусиллями Кірілової, вийти вперед, але гол-відповідь від Ольги Сухецької, змусив команди піти на перерву за нічийного рахунку 12:12.
Друга половина гри подарувала глядачам багато боротьби на майданчику та стільки ж втрат, оскільки команди намагались втримати високий темп гри, тому на фоні втоми часто помилялись. На хід матчу значно вплинула гра воротаря ужгородок Ірини Яблонської-Бобаль, яка за другий пропустила тільки 5 м`ячів, шостий взяла на себе юна Єлизавета Воронько, змінивши Ірину при виконанні одного із пенальті. З 17 кидків «Дніпрянки» Яблонська-Бобаль відбила 12, заробивши таким чином більше 70% корисних дій у воротах.
У середині другого тайму гандболістки «Дніпрянки» отримали шанс наздогнати суперниць, але нереалізований семиметровий від Олени Каменщик, віддалив господарок від бажаного. Натомість ужгородки свої стрімкі атаки завершували взяттям воріт і вже з перевагою в +4 впевненіше почувались на майданчику, а гол від Анни Лезінської, стоячи спиною до воріт, оплесками відзначили навіть фани домашньої команди.
Під завісу поєдинку обидва наставника обмінялись таймаутами, однак на результат це суттєво не вплинуло. «Карпати» отримали шанс на завершальну атаку і втратили м`яч, але підопічним Михайла Милославського вже не вистачило часу навіть на кидок. Фінальна сирена зафіксувала на - табло перемогу «Карпат» 21:18.
9 квітня тур завершиться матчем лідерів «Галичанка» - «Карпати». Початок о 13.00. 
«ДНІПРЯНКА» (Херсон) – «КАРПАТИ» (Ужгород) 18:21 (12:12) Суперліга. Фінальний етап. 8 квітня Херсон. Спорткомплекс ХВУФК. Судді: Ракітіна Тетяна, Ткачук Ірина (обидві – Київ). Делегат ФГУ: Василь Пюрко (Волочиськ). «Дніпрянка»: Чернявська, Кузєванова;  Каменщик 5/5, Сорокіна 4, Попович 3, Головко 2, Ткаченко 2, Трубіцина 1, Кірілова 1, Кандибей, Дябло, Сурган, Гречка, Поцелуєва, Павлик. «Карпати»: Яблонська-Бобаль, Воронько; Компанієць 8, Лезінська 4, Готра 4/2, Сухецька 3, Фурманець 1, Білик 1, Мелекесцева, Гичка, Попович, Петровська.
Суперліга. Група А 1. «Галичанка» - 40 очок (21 гра), 2. «Карпати» - 34 (21), 3. «Дніпрянка» - 26 (22).
Фінальний етап. Група «А»  Херсон. 7 – 9 квітня  «Галичанка» – «Дніпрянка» 26:20 «Дніпрянка» - «Карпати» 18:21 9 квітня. «Галичанка» - «Карпати». Початок – 13.00
За матеріалами hc-karpaty.org ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник