«Незважаючи на рахунок, боротьба була до останньої хвилини». «Мотор» переміг ZTR

08:10 | 15 апреля 2017
У Суперлізі ЦСКА вдома завдав поразки «ЗТР-Буревіснику» 28:24. У Суперлізі ЦСКА вдома завдав поразки «ЗТР-Буревіснику» 28:24. В іншому матчі п’ятниці  «Мотор» переміг ZTR 41:26 і впритул наблизився до чемпіонського титулу. На 17-й хвилині рахунок був 17:18, але надалі моторівці зуміли піти у відрив, всупереч відчайдушному опору суперників. За «Мотор» 9 голів з 9 кидків забив Захар Денсов. У знекровленого травмами  ZTR 6 разів голами відзначився Олександр Тільте. 
  «Мотору» ще належить зіграти 9 матчів, однак серед наступних суперників вже не буде ZTR, отже ймовірність втрати очок є дуже низькою. У «Мотора» наразі немає жодного втрачено очка, тоді як ZTR втратив вже 8 пунктів. Отже Золота серія відбудеться, якщо «Мотор» програє не менше двох з дев’яти своїх поєдинків до кінця чемпіонату. Нагадаємо, Золота серія призначається в разі якщо в підсумковій турнірній різниця між першою та другою командами становитиме менше 6 очок. «Мотор» та ZTR вже провели всі 4 очні зустрічі і в усіх поєдинках переміг «Мотор».
ZTR (Запоріжжя) - «Мотор» (Запоріжжя) - 25:41 (12:17)  Суперліга. 14-е квітня. ПС ЗАБ. 500 глядачів.  Судді: Віктор Згоба та Тарас Кузь (обидва - Львів). Делегат ФГУ Олександр Людовик (Київ). Семиметрові: 4/2 - 5/5.  Штрафний час: 12 - 18. Дискваліфіковані: Северин (32 хвилина, три видалення), Звездов (47, груба гра) - Калараш (50, груба гра).
 


Віталій Нат, головний тренер «ZTR»: «На жаль, в останньому матчі Балтійської ліги отримав травму Андрій Акименко та випав з гри, як мінімум, на два тижні. Сьогодні на позиції правого напівсередньої довелося грати правші Олександру Тільте в першому таймі і Максиму Карамишева - у другому. Ми грали тим складом, який є в наявності. Звичайно, з такою досвідченої команди, як «Мотор», не можна грати неповним складом. Неможливо розпочати комбінацію і атакувати справа з правою рукою. Рахунок, з яким матч завершився, не відображає справжнього стану речей. На початку першого і другого таймів нам вдавалося стримувати наступальний порив «Мотор». А потім не вистачало сил, оскільки неможливо було провести  ротацію складу. Нам є над чим працювати.

Микола Степанець, головний тренер «Мотора»:  «Ми були сконцентровані на тому, щоб виграти. Це дербі і в ньому молоді можуть перемогти досвідчену команду. У таких матчах все може бути. Тим більше, що в нашій історії було, коли ми вигравали дев`ять м`ячів після першого тайму, і програвали зустріч. Сьогодні ми були налаштовані на перемогу. У нас теж є проблеми зі складом. Прооперований Буйненко. Після цього матчу лягають на операцію Кірєєв і Дорощук. Поки відкрите питання по Шельменко. Будуть робити операцію чи ні, поки не ясно. Нам вдалося достукатися до гравців, що для нас, втім, як і для ZTR, цей матч дуже важливий. Потрібно було зіграти дуже уважно. Незважаючи на велику різницю в рахунку, гра йшла до останньої хвилини. Іноді переповнювали емоції. При грі в захисті не сподобалося, що гравці притискалися занадто близько до зони. Чи то втомлюються, то чи ще щось. Будемо розбиратися».

Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник