Олександр Гладун: «Україна стала учасницею проектів ЄГФ з розвитку гандболу»

09:40 | 24 апреля 2017
У Парижі відбулась конференція генеральних секретарів національних федерацій гандболу європейських країн. У Парижі відбулась конференція генеральних секретарів національних федерацій гандболу європейських країн. Паралельно з цим заходом у столиці Франції пройшло жеребкування групового етапу відбору до жіночого чемпіонату Європи-2018. Нагадаємо, що суперниками українок стали збірні Норвегії, Хорватії та Швейцарії. Про головні теми паризької конференції, а також про оцінку результатів жеребкування сайту ФГУ розповів Генеральний секретар Федерації гандболу України Олександр Гладун. 
Олександр Гладун,  Генеральний секретар ФГУ:
«В рамках паризької конференції представників національних Федерацій обмінялись думками щодо вироблення єдиних стандартів у розвитку та популяризації гандболу. Велика увага приділялась роботі в соцмережах, співпраці з телебаченням, іншими видами ЗМІ. Наприклад, вимогою часу є висвітлення у соцмережах змагань юнацьких команд, адже молодь активно використовує соцмережі і це є засобом популяризації гандболу. Важливим напрямком є робота з  телебаченням: забезпечення трансляцій з високою якістю зображення, облаштування залів та інше. На жаль для нас, тут все залежить від фінансування. Якщо в інших країнах Федерації продають права на показ матчів телеканалам, які самі організовують та розміщують трансляції і заробляють на рекламі. У нас же Федерація сама платить за вироблення трансляції. Але ми все ж не стоїмо на місці й намагаємось використовувати міжнародний досвід». 

«Україна включена до проектів ЕГФ з розвитку гандболу. В рамках цих проектів планується, що нам нададуть комплект гандбольне покриття, а також ворота, м’ячі, інвентар для пляжного гандболу – пляжні воротар, лінії, м’ячі». 
«Колеги з інших Федерацій з великою увагою поставились до перемоги нашої чоловічої збірної над Ісландією у відборі до чемпіонату Єіропи-2018, а також до успішних виступів жіночої збірної на груповому етапі кваліфікації до чемпіонату світу – 2017. Зараз у нас дуже відповідальний період, пов`язаний з вирішальними матчами національних команд у відбірних турнірах. Ми запрошуємо всіх вболівальників підтримати чоловічу та жіночі команди, які свої найближчі домашні ігри проведуть у Сумах. Віримо, що чоловіки, зможуть підтвердити не випадковість  перемоги над ісландцями. Дуже хороша атмосфера склалась в жіночій збірній – всі хочуть грати та перемагати Іспанію у відбірному плей-офф. Так, є травми, але ми налаштовані оптимістично».


«Щодо жеребкування групового етапу відбору до жіночого  чемпіонату світу-2018, то зрозуміло, що фаворитом в нашому квартеті  є Норвегія. Всі інші команди рівні. Швейцарія – найсильніша збірна з четвертого кошика, але нам не потрібно засмучуватись через те, що вони стали нашими суперницями. Якщо ми хочемо грати на чемпіонаті світу, то маємо перемагати таку команду».  

ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник