У Києві походить міський етап «Всеукраїнської Шкільної ліги»

17:55 | 25 апреля 2017
В ігровому залі Київського спортивного ліцею-інтернату 25-26 квітня проходять матчі міського етапу Всеукраїнської шкільної ліги. В ігровому залі Київського спортивного ліцею-інтернату 25-26 квітня проходять матчі міського етапу Всеукраїнської шкільної ліги. Це пілотний проект, переваги і недоліки якого будуть враховані при організації наступних змагань школярів, що матимуть ще більшу географію учасників. На першому етапі  поточних Всеукраїнських шкільних змагань з гандболу проходять внутрішні турніри у чотирьох містах – Києві, Запоріжжі, Одесі та Львові. Переможці міських турнірів зустрінуться у Фіналі чотирьох, що пройде у Києві 13- 14 травня. 
Однією з особливостей шкільної ліги є те, що тут не має розподілу на дівочі та хлопчачі команди. Команди можуть бути змішані. В київському турнірі беруть участь 8 шкіл міста. Змагання проходять серед дітей до 2005 року народження. На першому етапі матчі проходять в двох групах по 4 команди. 25 квітня  - групові матчі, 26 квітня (початок – 14.00) - останні тур групового етапу, а також фінали. Переможці груп зіграють між собою за перше місце, команди, що посіли другі місця зустрінуться за бронзу. Також відбудуться поєдинки за 5-те та 7-ме місця. 
Матчі проходять у два тайми по десять хвилин кожний. Використовуються м’ячі JOMA нульового розміру. Мета всієї «Шкільної ліги» - збільшити інтерес дітей, батьків, шкіл до гандболу, реалізувати величезний потенціал нашого виду спорту, як доступного, захоплюючого та напрочуд ефективного засобу фізичного розвитку дітей. 
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник