У Броварах відбувся VII Кубок Олега Великого

20:25 | 10 мая 2017
23 січня 2010 року внаслідок тривалої хвороби пішов з життя видатний вихованець броварського гандболу Олег Великий, екс-гравець збірних України та Німеччини, в складі якої став чемпіоном світу 2007 року. 23 січня 2010 року внаслідок тривалої хвороби пішов з життя видатний вихованець броварського гандболу Олег Великий, екс-гравець збірних України та Німеччини, в складі якої став чемпіоном світу 2007 року. Йому було лише 32 роки. Пам`яті майстерного гандболіста та чудової людини присвячений щорічний турнір, що проводиться в рідному місті Олега, Бровари. Цього року в традиційному, вже VII Кубку Олега Великого, взяло участь шість гандбольних дружин, сформованих із юнаків 2002-2003 років народження – БВУФК, КСЛІ (Київ), ЗТР «Запоріжжя), СДЮСШОР ім.Лагутіна (Запоріжжя), міста Луцька (Волинська область) та гості із СДЮСШОР №10 (Гомель, Республіка Білорусь).  В матчах між собою вони і визначали кращого. 

Турнір розпочався 5 травня, а вже наступного дня відбулася урочиста церемонія відкриття турніру та традиційного матчу ветеранів гандболу, які дуже добре знали Олега Великого, граючи з ним в одних командах. На майданчик СК БВУФК вийшли гандбольні клуби «Торнадо» (Бровари), який нещодавно повернувся із Хорватії, де став володарем Кубку світу серед ветеранів та київський «Легіон XXI». В напруженому протистоянні перемогли господарі, «торнадівці», 21:15. На відкритті були присутні почесні гості та батьки великого гандболіста. Того дня було сказано багато теплих слів на його адресу, а пам’ять про нього вшанували хвилину мовчання. Від організаторів командам були вручені подарунки. Ім’я переможця змагань було не відоме аж до останнього дня. Так вже сталося, що дві команди не відчули гіркоти поразок. Це господарі, учні відділення гандболу БВУФК та їх однолітки із Київського спортивного ліцею-інтернату. Так, що поєдинок між ними і став вирішальним, таким собі фактичним фіналом. В результаті напруженої боротьби перемогли броварські гандболісти і стали переможцями. До речі вперше за останні роки.

Підсумки турніру:
1 місце – команда БВУФК – 10 очок
2 місце – команда м. Київ ( КСЛІ) – 8 очок
3 місце – команда м. Запоріжжя ( СДЮШОР ім.Лагутіна) – 6  очок
4 місце – команда м. Гомель ( СДЮШОР № 10 ) – 4 очки
5 місце – команда м. Запоріжжя ( «ЗТР») – 2 очки
6 місце – команда м. Луцьк ( Волинська область) – 0 очок
Команди призери були нагороджені медалями та кубками. Організаторами турніру були визначені кращі гравці  за амплуа. Серед вихованців училища кращим гравцем турніру визначений Дмитро Аблаєв, кращим правим крайнім Нікіта Соколовський, кращим лівим півсереднім  став Олександр Колесніков, кращим воротарем – Вадим Леонтьєв. Вони отримали в дарунок футболки та грамоти.
Источник: brovsport.kiev.ua
Источник