Президент ФГУ Андрій Мельник: «Радує, що гандболістки «Галичанки» прогресують. Велика надія на них»

18:40 | 15 мая 2017
Як ми вже повідомляли, на завершальний фінальний матч гандбольної Суперліги, в якому зустрілися львівська «Галичанка» та ужгородські «Карпати», завітав Президент Федерації гандболу України Андрій Мельник. Як ми вже повідомляли, на завершальний фінальний матч гандбольної Суперліги, в якому зустрілися львівська «Галичанка» та ужгородські «Карпати», завітав Президент Федерації гандболу України Андрій Мельник.
Після матчу Президент привітав «галичанок» з перемогою та додав: «Дуже радує, що дівчата прогресують. Велика надія на них, адже 9 червня українська збірна боротиметься зі збірною Іспанії за вихід на чемпіонат світу-2017. Тому для нас на фіналі важливо було подивитися перспективу тих гравців з «Галичанки» та «Карпат», які обрані до збірної. У фінальному матчі ми побачили шалену самовіддачу та жагу боротьби у гандболісток обох команд. Сподіваюся, це було своєрідною репетицією і в іграх з Іспанією вони так само зуміють продемонструвати ту гру, яку потрібно.
Додам, що дуже приємним було те, що у Львові зібрався повний зал глядачів. Не може не тішити той факт, що гандбол тут люблять, і значна заслуга у цьому Президента Львівської обласної Федерації гандболу Романа Федишина. Сподобалось, що завітали на фінальний матч і керівники міста та області, думаю, це дасть свої плоди рано чи пізно».
Нагадаємо, що троє гандболісток «Галичанки» - Єлизавета Гілязетдінова, Наталія Воловник та Леся Смолінг -  у складі національної збірної команди України успішно пройшли перший, груповий, раунд кваліфікації до чемпіонату світу. Тепер збірна гратиме у раунді плей-офф з іспанками. Для отримання путівки  на чемпіонат світу-2017 українкам необхідно перемогти за сумою м’ячів, забитих у двох іграх. 
Підготувала Наталія Васьо
Источник