Віталій Андронов: «Я пишаюсь своєю командою. Ця нічия – дорожче перемоги»

12:55 | 16 июня 2017
Збірна України в Сумах в драматичному матчі відбору до чемпіонату Європи зіграла внічию 27:27 зі збірною Македонії. Збірна України в Сумах в драматичному матчі відбору до чемпіонату Європи зіграла внічию 27:27 зі збірною Македонії. Тепер в боротьбі за путівки на Євро все вирішиться 18 червня. Наша команда в цей день на виїзді зіграє проти Македонії. Головний тренер збірної Віталій Андронов після матчу проти Македонії відзначив, що пишається своїми гравцями. 
«У першому таймі невдало зіграли воротарі. У захисті у нас не виходила схема 5-1, яку ми награвали. Над нами всіма тяжів результат, ми розуміли відповідальність, тому намагався зробити все напевно. Через це в нападі абсолютно не було швидкості. Нам протистояла дуже серйозна команда, яка ґрунтовно підготувалася, розбирала наші минулі матчі. У першій половині ми хоч і повели 12:10, але потім отримали підряд 6 м'ячів. Цей провальний відрізок нас вибив трохи з колії.
У другому таймі хлопці на жилах витягли цю гру. Ця гра дорогого коштує. Вона дорожче, ніж дві наші перемоги, які були здобуті вдома. Спасибі глядачам за підтримку. Дякую мої хлопцям - вони справжні бійці, які заслужили на повагу. Вони вийшли з високо піднятою головою з такій складній ситуації. Це було непросто, особливо коли гра не складається. Коли включилися в гру воротарі, Ігор Чуприна зловив свою гру, то й інші заграли. Я можу повторити банальну річ, але зараз воротар - це половина команди, навіть більше половини.
Ті, хто був у залі, бачили, що судді зробили все, щоб ми програли. Але я навіть вдячний суддям, що в такій ситуації ми вистояли, побороли і їх також. Нехай їм буде соромно.
Я пишаюся своєю командою. Навіть тими, хто не виходив на паркет. Спасибі всім, хто займається збірною, підтримує її. Я навіть назву цей матч перемогою. З урахуванням того, як складалася гра, з яким суперником ми грали - ця нічия навіть дорожче перемоги. 
Позначилася втома, нервове напруження, повірте, це все дуже складно. Але я радий, що у нас вийшло. Честь і хвала хлопцям. Хтось був краще, хтось гірше - не важливо. Завтра все може бути по-іншому. Але вони всі - чоловіки, всі - бійці. З таким колективом можна хоч куди.
Боротьба за чемпіонат Європи триває. Якщо говорити про турнірне становище, то якби навіть ми сьогодні виграли, це б нам не дало якихось дивідендів: все одно в Ісландії нам потрібно брати очки через не найкращу різницю м'ячів. Дуже складне завдання, але подивимося, як ми встигнемо відновитися. Непроста дорога. Спасибі, що ми їдемо на день раніше. Ми вже зробили все, що могли. Залишився останній крок».
Україна - Македонія 27:27 (14:18)
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник