«Відбувся живий обмін думками». Враження учасників семінару ФГУ для тренерів суддів та делегатів

10:55 | 13 сентября 2017
З 8 по 10 вересня на базі Броварського вищого училища фізичної культури пройшов семінар Федерації гандболу України для суддів, арбітрів та делегатів. З 8 по 10 вересня на базі Броварського вищого училища фізичної культури пройшов семінар Федерації гандболу України для суддів, арбітрів та делегатів. Своїми враженнями щодо заходу поділились тренери Михайло Милославський, Микола Степанець та Віталій Андронов
Віталій Андронов, головний тренер чоловічої збірної України:  «Враження у мене дуже позитивні. Я вперше виступив у ролі лектора. Було навіть певне хвилювання. Приємно, що з перших же слів відчувалась зацікавленість з боку слухачів. Я сам також був присутнім на лекціях та практичних заняттях. Гадаю всі отримали можливість взяти щось корисне для себе. Дуже важливим моментом стало спілкування тренерів, фахівців між собою. Ми отримали можливість дізнатись про досвід колег, поділитись своїм досвідом. Проводити такі семінари, зустрічатись потрібно. В цьому є зацікавленість. Таке починання слід продовжити. Так, були певні недоліки, проте все ж Федерації потрібно висловити величезну подяку за організацію такого заходу». 


Михайло Милославський, головний тренер ГК «Дніпрянка»: «Семінар пройшов на гідному рівні. Дуже хорошими були практичні заняття від Миколи Степанця, Віталія Андронова, Бориса Чижова. Відбувся живий обмін думками, хто як бачить різні моменти. Дуже корисними були виступи професури, виділю лекцію щодо фармакології у спорті. Все, що є близьким практики викликає особливий інтерес. Надзвичайно потрібною була лекція від голови Суддівського комітету Валентина Вакули. Навіть такий зубр як я почув багато корисного. Семінар виявився дуже своєчасним - перед початком сезону». 


Микола Степанець, екс-тренер «Мотора», багаторазовий чемпіон України: «Я із задоволенням прослухав лекції щодо планування тренувального процесу, медичних моментів. Цікавими були практичні заняття про напрямки розвитку сучасного гандболу. Ми поспілкувались, обмінялись думками. Я в своєму виступі також розповів про сучасні тенденції  - збільшення швидкості гандболу, швидкості прийняття рішень, збільшення ролі фізичної підготовки, атлетизму. При цьому як би ти не готував команду, потрібно мати два склади. Всі 60 хвилин відіграти неможливо, потрібна ротація. Важливим моментом є непередбачуваність у нападі, знову ж таки, швидкість. В такому напрямку рухається сучасний гандбол». 


Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник