Борис Чижов: «Це покоління збірною має проявити себе і показати результат»

18:10 | 26 сентября 2017
Збірна України стартує у відборі до чемпіонату Європи-2018. Збірна України стартує у відборі до чемпіонату Європи-2018. 27 жовтня наша команда на виїзді зіграє проти збірної Норвегії (пряма трансляція, початок 19.15), а 1 жовтня українки в Сумах прийматимуть Хорватію (пряма трансляція, початок - 19.00). Про готовність збірної розповів головний тренер Борис Чижов. 
БОРИС ЧИЖОВ, головний тренер збірної України з гандболу   Про збори у Конча-Заспі  «На зборах ми спробували стабілізувати нашу гру, налаштувати дівчат після національних чемпіонатів на гру у збірній. Всі працюють з великим бажанням, всі розуміють відповідальність завдань, які перед нами стоять. На жаль, не вдалось уникнути втрат – не зіграють травмовані Юлія Снопова, Юлія Андрійчук та Ірина Компанієць».
Тренування збірної України у Конча-Заспі. Відео - XSPORT
Про прагнення перервати серію невдач у відбірних турнірах  «Обіцяти не будемо, але у нас є завдання, які треба позитивно вирішувати. У нас хороші гравці, є командний дух, є велике бажання тренерського штабу і керівництва домагатися результату. Я дівчатам хочу сказати: «Ваша покоління має проявити себе і показати результат. Треба виходити до фінальної частини чемпіонат Європи».
Про матч проти Норвегії та Хорватії «Норвегія сьогодні законодавець мод в європейському гандболі. Вони є семиразовими чемпіонами  Європи. Для нас це буде дуже корисна гра і, сподіваюся, що ми зіграємо гідно. При цьому ми тримаємо в голові матч проти Хорватії, що відбудеться першого жовтня у Сумах. Це буде дуже важлива гра. Родзинки у гандболі завжди йшли з Балкан. Виконавці у них завжди хороші і по техніці, і по віддачі. Команда Хорватії дуже серйозна. Вони будуть битися за перемогу також як і ми».
Про переходи Лесі Смолінг та Ольги Передерій до інших клубів  «Коли наші дівчата їдуть до сильних європейських клубів, які, тим більше, виступають в Лізі чемпіонів, це для нас велика підмога. Я думаю, що і Леся Смолінг додає, адже у «Гомелі» у них зовсім інші вимоги та інші поняття гри. Я знайомий з тренером «Гомеля». Він задоволений Смолінг. Каже, що вона додає з кожним тренуванням та з кожною грою. Ольга Передерій також перейшла в топовий клуб («Крім», Словенія). Ті напрацювання, які вони отримали в своїх командах, підуть нам на користь».
Інтерв’ю Бориса Чижова телеканалу XSPORT
Про повернення після травми Наталії Савчин  «Савчин півтора року не грала через травму. Але вона дівчина перспективна. Їй ще потрібно додавати по техніці. Я говорив з нею про це, і вона це розуміє. У нас дуже обмежений резерв гравців для збірної. Тому для нас кожна людина - бойова одиниця. І ми повинні виховувати її і плекати».
Про висновки після матчів проти Іспанії у плей-офф до ЧС-2017   «Дівчата були настільки мобілізовані і, мені здається, вони трохи перегорали, хотіли все і відразу. Для того, щоб ми своїм складом досягли результату, ми повинні обов`язково виконувати кілька моментів. По-перше скоротити до мінімуму втрати м`яча, тому що втрата - це завжди додатковий шанс для суперника забити гол. Якщо ми робимо 10-12 втрат - це для нас великий мінус. Друге - ця реалізація своїм моментів. Ми не можемо собі дозволити реалізацію на рівні 50%, потрібно 70% і навіть вище. Особливо це стосується передніх, крайніх гравців, лінійні повинні забивати. Також бажано додати командну швидкість. Сьогодні гандбол дуже швидкий і потужний. Також нам потрібно додати в агресивності. Це вже зробили всі провідні чемпіонати».
Інтерв’ю Лілії Горільської телеканалу XSPORT
Про роботу у жіночому колективі «Жіноча специфіка звичайно є. У цьому плані з жінками, може, складніше працювати, адже кожна дівчинка найкрасивіша, найрозумніша і тут завжди потрібно шукати підходи. Здається, що з жінками  можна бути м`яким, але, насправді, є моменти, де треба вимагати по-чоловічому і вони повинні по-чоловічому відповідати. Сьогодні багато команд перейшли на чоловічий гандбол і в тактиці, і в атаці, і особливо в жорсткості. Без цього сьогодні в гандболі не виграєш».
Всі матчі збірної України у відборі до чемпіонату Євопи-2018 можна побачити в прямому ефірі на сайті EHF за цим посиланням   http://www.ehftv.com/at/league/womens-ehf-euro-2018-qualification/51
Перші матчі збірної України у відборі до ЧЄ-2018
27 вересня. Норвегія – Україна. Початок – 19.15 1 жовтня. Україна – Хорватія. Суми. Манеж СумДУ. Початок – 19.00
Источник