У столиці пройшов семінар «Спортивний маркетинг та менеджмент від американського експерта Мартіна Конвея»

13:41 | 25 октября 2017
24 жовтня у Холі Чемпіонів НСК «Олімпійського» пройшов семінар відомого американського експерта Мартіна Конвея зі спортивного менеджменту, маркетингу й питань комерційних відносин для представників спортивних федерацій. 24 жовтня у Холі Чемпіонів НСК «Олімпійського» пройшов семінар відомого американського експерта Мартіна Конвея зі спортивного менеджменту, маркетингу й питань комерційних відносин для представників спортивних федерацій. Захід організований Міністерством молоді та спорту України спільно з Національним олімпійським комітетом України та Спортивним комітетом України за сприяння Посольства США в Україні.
У ході семінару спортивні функціонери мали можливість ознайомитися з міжнародним досвідом впровадження комерційних відносин у роботу спортивних організацій. Ще дві лекції американський експерт присвятив особливостям маркетингу та менеджменту спортивних організацій.
На початку лекторію заступник Міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції Микола Мовчан зауважив на цінності заходу для спортивної галузі та її представників: “Теми, які ми сьогодні будемо обговорювати є надзвичайно важливими з точки зору вивчення іноземного досвіду реформування спорту як індустрії. Спорт приносить великі кошти, а США є одним з лідерів в сфері спортивної комерції. Бажаю присутнім плідної роботи”.
На вагомому значенні інформації про сучасний розвиток та менеджмент спорту в світі акцентував увагу і перший заступник Міністра, віце-президент НОК Ігор Гоцул. Він побажав представникам національних федерацій уміло та продуктивно використати набуті знання на практиці.
За словами президента СКУ Іллі Шевляка, американський досвід залучення небюджетних коштів для розвитку спорту буде надзвичайно корисним для всіх для фахівців сфери фізичної культури та спорту. То ж, лекція Мартіна Конвея буде відзнята та поширена у спортивних внз країни. Також вона стане одним з предметів дослідження в рамках магістерської програми, що стартувала цього року.
Довідково: Мартін Конвей викладає у Джорджтаунському Університеті (Georgetown University) курси зі стратегічного маркетингу, формування лідерства у сфері спорту, організації спортивних заходів (як малих, так і глобальних масштабів), а також курсів з управління спортивними об’єктами та роботи спортивних медіа. Більшу частину своєї кар’єри експерт обіймав керівні посади американського веб-порталу та інтернет-провайдера AOL, де відповідав за спортивний канал, стратегічне планування та розвиток організації і залучення партнерів, а початок професійного шляху він закладав у маркетингових відділах відомих професійних бейсбольних команд (Texas Rangers, Baltimore Orioles).

Источник