Гандбол увійшов в Україні до числа 19 пріоритетних літних олімпійських видів спорту

12:11 | 02 ноября 2017
Гандбол увійшов до числа 19 пріоритетних літних видів спорту, яким надаватиметься особлива підтримка у підготовці до Олімпіади-2020. Гандбол увійшов до числа 19 пріоритетних літних видів спорту, яким надаватиметься особлива підтримка у підготовці до Олімпіади-2020. Про нову Концепцію підтримки видів спорту, розповів Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов в рамках засідання Оргкомітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи. 
Серед присутніх на засіданні були президент Федерації гандболу України Андрій Мельник, держтренер України з гандболу Олександр Чайченко, головний тренер жіночої збірної Борис Чижов та головний спеціаліст сектору олімпійської підготовки департаменту олімпійського спорту Олена Цигиця.


Ігор Жданов, міністр молоді та спорту України: 
«Підготовка до Олімпіади-2020 року у Токіо здійснюється заздалегідь, на основі якісно нової Концепції, затвердженої Міністерством молоді та спорту і Національним олімпійським комітетом. Цей стратегічний документ було розроблено спільно з науковцями, провідними тренерами, фахівцями з урахуванням глибокого аналізу результатів Ріо-2016.
Одна з головних новацій - це переорієнтація системи організаційного, фінансового, матеріально-технічного, науково-методичного і кадрового забезпечення  на  пріоритетні  олімпійські види спорту та елітну групу спортсменів.
На сьогодні, в Україні пріоритетними визначено 19 літніх олімпійських видів спорту. Серед них бокс, боротьба вільна і греко-римська, велоспорт, гімнастика спортивна та художня, дзюдо, легка атлетика, плавання, стрільба з лука, стрільба кульова, стрибки у воду, сучасне п’ятиборство, фехтування та 4 командні ігрові види спорту: баскетбол, волейбол, гандбол та футбол. 
Із числа  найкращих спортсменів на перший рік олімпійського чотириріччя затверджена елітна група у кількості 112 спортсменів. Саме ця група отримує максимальну підтримку. Також сформовані: провідна група на 130 спортсменів та перспективна – 242 атлети.
У 2016 році Міністерством було створено Державний центр олімпійської підготовки з художньої гімнастики. А у в 2017-му – два державних центри олімпійської підготовки з легкої атлетики в Сумській та Волинській областях.
Розбудова таких Центрів - це базові точки зростання конкурентоздатності та якості підготовки українських спортсменів у пріоритетних олімпійських видах спорту на роки вперед».

Президент Федерації гандболу України Андрій Мельник (праворуч)

Держтренер України з гандболу Олександр Чайченко

Олімпійський призер з гандболу Олена Цигиця


Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ

Источник