ФГУ-TV, ліміт на легіонерів та інші питання. Відбулась зустріч представників клубів Суперліги

19:40 | 15 декабря 2017
У Запоріжжі відбулась робоча зустріч представників клубів чоловічої Суперліги України. У Запоріжжі відбулась робоча зустріч представників клубів чоловічої Суперліги України. На зібранні зокрема піднімались такі питання:
– доцільність введення ліміту на легіонерів – презентація сторінки ФГУ-TV в інтернеті – дозавяка гравців упродовж сезону – переходи гравців між з фармклубом і головною командою клубу – гарантійні внески клубів для участі в чемпіонаті
Учасники засідання вирішили не запроваджувати ліміт на легіонерів у командах Суперліги. Кандидати до збірної мають завойовувати місця в основі своїх команд в умовах вільної конкуренції. Крім того, як зазначив директор СК “МОТОР Січ” Геннадій Касай, на сьогодні в Україні немає достатньої кількості гравців високого рівня, які могли б виконувати поставлені завдання у Лізі чемпіонів.
Головуючий на зустрічі член президії Федерації гандболу України Євген Петрушевський провів презентацію інтернет-сторінки ФГУ-TV - додатку до офіційного сайту ФГУ. На ФГУ-TV публікуватимуться та будуть зберігатись трансляції матчів чемпіонату, нарізки головних моментів, відеосемінари для гравців, тренерів та суддів. Сайт може розпочати роботу вже найближчим часом, проте принципово важливо, щоб клуби брали активну участь у його наповненні.
Євген Петрушевський про  ФГУ-TV
Щодо дозаявки гравців упродовж сезону, було затверджено положення про дозвіл дозаявок гравців, які не були заявлені і не грали упродовж сезону за інші клубу. За три тури до завершення чемпіонату всі дозаявки забороняються.
У положення про переходи гравців між фармклубами та головними командами клубів був доданий пункт про те, що гравцям старшим 21 року дозволяється переходити з фармклубу до головної команди лише один раз на сезон.
Учасники засідання погодились із правилом про гарантійний внесок, який робитимуть клуби перед початком чемпіонату. Такий внесок стане гарантією участі клубів у сезоні.


Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник