Петрушевський: “Українські юніори мають перевагу над однолітками з інших країн”

13:40 | 20 декабря 2017
Член президії Федерації гандболу України Євген Петрушевський в коментарі за підсумками  виступів юніорської збірної України (U-18) розповів про один з основних напрямків в роботі ФГУ. Член президії Федерації гандболу України Євген Петрушевський в коментарі за підсумками  виступів юніорської збірної України (U-18) розповів про один з основних напрямків в роботі ФГУ.  
Євген Петрушевський, член президії Федерації гандболу України
«Наша юніорська збірна вдало відіграла вже на двох поспіль турнірах — меморіалі Грінбергаса у Литві і змаганнях в Румунії. Українці перемогли такі хороші команди як збірні Румунії, Македонії, Латвії, Литви, Естонії. Це свідчить про те що на рівні юніорських збірних ми можемо достигати результату. 
Останні успіхи юніорів також доводять, що ми зробили правильні акценти в роботі. Одне з головних наших завдань на сьогодні - приділяти більшу увагу саме юніорським командам. У цьому віці наші команди реально здатні досягати успіху, доходити до вирішальних стадій головних міжнародних турнірів. На відміну від однолітків з інших країн, наші юніори у 17-18 років вже зараз виступають у командах Суперліги і мають можливість набувати досвід у поєдинках з такими сильними суперниками як “Мотор”, «ЗТР», «Галичанка», «Карпати» Наші конкуренти з  інших країн як правило більшість грають у своїх юніорських Чемпіонатах.  В цьому наша перевага і це потрібно використовувати для подальшого отримання результату. На етапі молодіжних та національних збірних команд   у нас є об`єктивні складності для досягнення високих результатів.
Звичайно, системний підхід важливий в роботі з усіма дитячо-юнацькими віковими групами. Вже на етапі 1-4 шкільних класів діти, зокрема завдяки міні-гандболу, мають отримувати не тільки базові гандбольні вміння, а також формуватися психологічно, тобто із з року в рік діти проходять етапи формування психологічної стійкості до змагальної діяльності. На початковому етапі це непряма змагальна діяльність (естафети, рухливі ігри, тощо) на 3-4 році навчання вже пряма змагальна діяльність. Так в 12-13 років наші діти вже підходять до ігор класичного гандболу більш підготовлені як і в аспекті техніко - тактичних дій так і психологічної стійкості. Це полегшить тренерам  проводити не просто набір у ДЮСШ, СДЮШОР а відбір серед найкращих».  
Нагадаємо, збірна України (U-18, головний тренер — Михайло Цап) на міжнародному у румунському Васлуї (15 - 17 грудня) посіла друге місце. Детальніше про результати  - за цим посиланням. Пізніше на стайте на сайті ФГУ коментар Михайла Цапа.  
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник