Збірна України оголосила склад. Онуфрієнко, Терехов та Горига - у списку

08:55 | 23 декабря 2017
Тренерський штаб чоловічої збірної України оголосив склад на підготовку та участь у відборі до чемпіонату світу-2019. Тренерський штаб чоловічої збірної України оголосив склад на підготовку та участь у відборі до чемпіонату світу-2019. Команда збереться разом 2 січня у Києві й відразу вилетить на збори та контрольні матчі до Німеччини, де базуватиметься в одному з передмість Мюнхена. 10 січня наша команда переїде до італійського Больцано, який з 11 по 13 січня прийматиме груповий турнір кваліфікації до чемпіонату світу 2019. 11 січня Україна зіграє проти Фарер, 12 січня — проти Італії, 13 січня — проти Румунії. Переможець квартету вийде в плей-офф відбірного турніру.
Склад збірної України   Воротарі: Ігор Чуприна, (27 р., «Татран», Словаччина), Антон Деревянкин (26 р, ZTR), Антон Терехов (25 р., «Мотор»).
Ліві крайні: Захар Денисов (27 р., «Мотор»), Олександр Полторацький (27 р., «Анкараспор», Туреччина).
Праві крайні: Андрій Акименко (23 р., ZTR), Юрій Кубатко (29 р., «Мотор»), Артем Козакевич (25р., «Мотор»).
Ліві півсередні: Станіслав Жуков (25 р., «Гуммерсбах», Німеччина), Дмитро Горига (20 р., ЗНТУ-ЗАБ).
Праві півсередні: Сергій Онуфрієнко (32 р., Pays d`Aix Universite Club, Франція) Роман Чичикало (25 р., «Брегенц», Австрія).
Розігруючі: Олександр Тільте (22 р., ZTR), Олександр Южбабенко (28 р., «Спартак», Росія)
Лінійні: Олександр Шевельов (30 р., «Мотор»), Дмитро Дорощук (31 р., «Мотор»), Іван Бурзак (19 р., ZTR), Роман Северин (23 р., ZTR).
Після тривалої паузи за збірну знову гратиме досвідчений правий півсередній Сергій Онуфрієнко з французького Pays d`Aix Universite Club. Вперше тренери залучили героя рейтингів воротарських сейвів Ліги чемпіонів Антона Терехова з «Мотора». Знову у збірній її наймолодший гравець — 19-річний лінійний Іван Бурзак (ZTR). Лише на рік старший за нього Дмитро Горига. Талановитий представник ЗНТУ-ЗАБ та «Мотора» покликаний допомогти на позиції лівого півсереднього Станіславу Жукова, який проводить вдалий сезон за «Гумерсбах» у Бундеслізі. Відзначимо повернення правого крайнього Артема Козакевича («Мотор»), який пропустив останні матчі відбору до чемпіонату Європи-2018.  
Через травми не зможуть допомогти збірній В`ячеслав Садовий («Одорхею», Румунія) та  Євген Буйненко («Мотор»).
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник